Uutiset | 10.11.2017

Asiakkaat haluavat terveen päiväkodin  

Suomen Hoivatilat ja Rakennusliike Tikakoski ovat yhteistyössä kehittäneet Terve päiväkoti -konseptin. Ensimmäiset pilotit ovat käynnissä Jyväskylässä ja Kalajoella.

Terve päiväkoti -konseptin kehitys on lähtenyt liikkeelle asiakastarpeesta. Päiväkodit kuuluvat kummankin yrityksen palveluratkaisuihin. Joten Hoivatilat kiinteistön rakennuttajana ja omistajana ja Tikakoski rakentajana päättivät yhdistää osaamisensa ja kehittivät yhteistyössä Terve päiväkoti -konseptin, jota pilotoidaan mm. Jyväskylässä ja Kalajoella.

Rakennusliike Tikakoski on kehittänyt Terve päiväkoti -malliston, jonka perusperiaatteina ovat energiatehokkuus, tilojen muunneltavuus, sisäilman puhtaus sekä hyvä akustinen ympäristö.
–  Panostamme mallistossa ilmanvaihtoon ja LVI-tekniikkaan sekä tarkkaillemme sisäilman laatua, esimerkiksi hiilidioksidiarvojen osalta. Käytämme kaikissa päiväkodeissa liimatonta mattoa, jolla estämme sen, etteivät maton liima ja betoni muodosta haitallisia yhdisteitä. Konseptiin kuuluu myös sisäkaton alas lasku, joka vähentää melua ja parantaa lasten ja henkilökunnan viihtyvyyttä, toimitusjohtaja Anssi Heinonen Rakennusliike Tikakoskesta kertoo.

Hoivatilojen toiminnassa hyvän sisäilman perusta luodaan jo suunnittelupöydällä. Rakennusvaiheessa kerätään tietoa IoT-teknologian avulla vallitsevista olosuhteista, jotta saadaan selville optimaaliset olosuhteet rakentamiselle. Kiinteistön olosuhteista ei vain kerätä tietoa, vaan kiinteistön valmistuttua olosuhteista viestitään tilojen käyttäjille.
– Suunnitelmissa on, että teemme helppolukuisia infotauluja käyttäjille – lapsille, perheille ja työntekijöille, jotta he voivat seurata, minkälaisissa olosuhteissa he työskentelevät päivittäin. Jos huomaamme häiriöitä, niin meidän on myös helppo puuttua ongelmakohtiin, Hoivatilojen kiinteistöjohtaja Juhana Saarni kertoo.

Edellinen Seuraava