TERVETULOA

Toiveiden kortteliin!

Hoivatilat toteuttaa yhteisöllisen palvelukiinteistön Lohjan Asuntomessuille. Toiveiden kortteli -konseptin mukaisessa kokonaisuudessa yhdistyvät varhaiskasvatus ja ikäihmisten asuminen sekä hoivapalvelut.

Yhteisöllisyyden periaatteet näkyvät rakennuksessa monella tapaa. Päiväkodin ja vanhusten hoivakodin asukkaat toimivat samassa pihapiirissä. Rakennuksessa sijaitsevasta yhteiselle torialueelle avautuvasta ravintolasta voi seurata koko korttelin elämää. Myös viereisten rakennusten yhteiskäyttöiset tilat ja kaikkien asukkaiden yhteinen piha-alue tuovat asukkaat ja vierailijat yhteen. 

Tervetuloa seuraamaan projektin etenemistä ja kuulumisia Toiveiden korttelin työmaalta!

Luonnonläheistä yhteiseloa

Kumppanuuskorttelissa ei tonteille ole rajattu erillisiä pihoja, vaan kiinteistöt sulkevat suojiinsa vehreän ja viihtyisän, kylämäisen yhteispihan, jonka suunnittelu oli kestävän ympäristörakentamisen pilottikohde. Kortteli ja sen lähiympäristö on suunniteltu niin, että siellä on turvallista liikkua, ja alueella on useita rantaan vieviä autottomia reittejä.

Yhteispihaa elävöittävät paikalle luontaiset kasvit omenapuista marjapensaisiin. Päiväkodin pihaan on valittu paljon luonnon omia materiaaleja kuten käsittelemätöntä puuta, hiekkaa ja kunttaa. Runsaalla ja monimuotoisella puumateriaalien käytöllä piha henkii alueen sahalaitoshistoriaa.