Artikkelit | 30.1.2018

Elinkaarimalli mahdollisuuksien maailma

Elinkaarimalli on kiinteistöjen hankintatapa, jossa toteuttaja kantaa rakennuksesta perinteistä takuuaikaa pidemmän ja laajemman vastuun. Elinkaarimallikäsitteen alle kuuluu hyvin erityyppisiä ja -laajuisia ratkaisuja. Kyseessä siis vain ei ole yksi toimintamalli. Seuraavassa esittelemme Hoivatilojen mallin.

Elinkaarimalli yhdellä sopimuksella

Mikä?

Hoivatilojen tarjoama elinkaarimalli on kunnalle selkeä, yhden sopimuksen ja yhden toimijan malli. Kunta saa käyttövalmiit tilat yhdellä avaimet käteen -sopimuksella, joka sisältää kohteen suunnittelun, rakentamisen, rahoituksen sekä kiinteistön ylläpidon ja pitkäaikaisen omistamisen. Elinkaarimalli tuo kunnalle helpon ja huolettoman ratkaisun kiinteistötarpeisiin.

Kenelle?

Elinkaarimalli sopii parhaiten julkisen sektorin pitkäaikaisiin investointihankkeisiin, joihin Hoivatilat voi tuoda pitkäaikaisella sitoutumisellaan lisäarvoa. Esimerkiksi päiväkotien, koulujen tai suurempien vanhusten palvelutalojen kohdalla elinkaarimalli on hyvä ratkaisu. Yli sadan hankkeen kokemuksella pystymme tuomaan asiakkaille valmiita, toimintaan suunniteltuja ratkaisuja. Varmistamme käyttäjille pitkäikäiset, terveet ja toimivat kiinteistöt panostamalla elinkaarihankkeissamme erityisen paljon rakennuksen suunnitteluun, valittaviin materiaaleihin, rakentamiseen ja valvontaan.

Miten?

Toteutus on Terve Rakennus -konseptimme mukainen, ja suunnittelussa huomioimme aina laadukkaat ja toimintaan sopivat materiaalivalinnat sekä oikein mitoitetut talotekniikan laitevalinnat. Varmistamme hankkeen korkean työn laadun ja lopputuloksen rakennuttamalla ja valvomalla hankkeen alusta loppuun omalla valvojaorganisaatiollamme. Kunta saa tilat valmiina käyttöön sovitun aikataulun ja varustelutason mukaisesti. Kiinteistöissämme on käytössä nykyaikaiset kiinteistöhallinnan järjestelmät ja kiinteistötekniikan ratkaisut. Säännöllisten huolto-ohjelmamme mukaisten huoltojen ja laadukkaan kiinteistön ylläpidon ansiosta varmistamme, että kiinteistö on hyväkuntoinen vielä sopimuskauden päätyttyäkin.

Haluatko lisätietoa kiinteistöjen elinkaarimalleista? Täältä löydät eri vaihtoehtoja elinkaarimalleihin. Huom! Kuvaa klikkaamalla kuva suurenee.

Edellinen Seuraava