Artikkelit | 10.10.2019

Hej Ruotsista!

On kulunut vuosi siitä, kun Hoivatilat aloitti toiminnan Ruotsissa. Olemme uteliaita kuulemaan, miten kaikki on sujunut ja millaisia suunnitelmia yhtiöllä on lähivuosina. Kysymyksiimme vastaa Hoivatilat AB:n toimitusjohtaja Maria Frid.

Kuka on Maria Frid?

Olen ollut aina erittäin kiinnostunut kiinteistöistä ja innostunut työstä, jolla voi vaikuttaa kehitykseen yhteiskuntaa entistä enemmän hyödyttävään suuntaan.

Minulla on 20 vuoden kokemus kiinteistöalalta. Aluksi työskentelin kiinteistönvälittäjänä, sitten siirryin kiinteistökonsultiksi ja keskityin vuosien ajan analyysien ja strategioiden laatimiseen. Noina vuosina minulle kertyi laaja ja syvällinen osaaminen niin asunnoista kuin kaupallisista kiinteistöistä.

Sen jälkeen toimin liiketoiminnan etabloitumisesta vastaavana johtajana ja projektipäällikkönä kiinteistösijoittamisen parissa. Lisäksi olen työskennellyt johtavassa asemassa isossa kansainvälisessä arkkitehtuuri- ja tekniikan alan konsulttiyrityksessä.

Vapaa-aikani kuluu perheen parissa kotona tai maalla. Jos minulle jää hetki aikaa, poikkean tenniskentälle!

Miten liiketoiminta Ruotsissa on käynnistynyt, onko joitakin kiinnostavia projekteja vireillä?

Hoivatilat on otettu erittäin myönteisesti vastaan Ruotsin kiinteistömarkkinoilla. Hoivatilat toimii kiinteistöjen pitkäaikaisena omistajana ja luo siten paljon lisäarvoa, mitä arvostavat niin vuokralaiset kuin kunnat, joissa teemme investointeja.

Olemme jo aloittaneet useita projekteja tilojen tuottamiseksi sekä päiväkoteja että asumispalveluyksiköitä varten. Teimme keväällä paljon töitä tarvittavien rakennuslupien saamiseksi useissa projekteissa. Prosessi on edennyt odotuksia paremmin, mistä kiitos hyvälle yhteistyölle maanomistajien, vuokralaisten, arkkitehtien, kuntien ja muiden sidosryhmien kanssa.

Miltä tulevaisuus näyttää?

Jatkamme liiketoiminnan laajentamista samalla tarmolla ja vauhdilla – tavoitteena on saavuttaa liiketoiminnassa yhtä vahva kasvu kuin Suomessa. Uusien projektien painopiste on Tukholman seudulla, mutta investoinnit muissa kunnissa eivät ole mitenkään pois suljettuja.

Meille on tärkeää pystyä tukemaan vuokralaisiamme heidän kasvumatkallaan ja auttaa tuottamaan entistä enemmän hyötyä yhteiskunnalle. Sen vuoksi meidän on oltava joustavia, nopeita, pitkäjänteisiä ja vastuullisia kaikissa investoinneissamme.

Edellinen Seuraava