Artikkelit | 27.4.2022

Hoivatilalainen esittäytyy – Hankekehityspäällikkö Olli Haapio

Aloitin työt Hoivatiloilla toukokuussa 2018. Koulutukseltani olen rakennusinsinööri. Elämänfilosofiani on, että ihmisen tulee kehittää itseään jatkuvasti. Omalta osaltani tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että tulen saattamaan kesken jääneet jatko-opinnot loppuun siinä vaiheessa, kun aikaa taas on.

Asun Kirkkonummella puolison, pian 1-vuotiaan prinsessan ja eskari-ikäisten kaksospoikien kanssa. Edellinen taloprojektimme valmistui Espoonlahden rannalle v. -19, ja uutta pukkaa parhaillaan samoihin maisemiin. Olen perhekeskeinen ihminen, ja vapaa-aika kuluu lastemme kanssa; harrastetaan ja tavataan ystäviä sekä sukulaisia.

Pandemian salliessa myös työkavereita tulee nähtyä vapaaajallakin. Meillä on firmassa matala kynnys ottaa vaikka padelpelit kollegoiden kanssa arki-illan ratoksi.

Millainen on työnkuvasi Hoivatiloilla?

Olen vastannut aluehankkeiden kehityksestä ja maanhankinnasta. Tämän lisäksi työhöni on kuulunut kumppaniverkoston laajentaminen ja syventäminen. Tulevaisuudessa tulen keskittymään entistä enemmän suurien hankekokonaisuuksien, eli Toiveiden kortteli -konseptimme mukaisten palvelukorttelien kehittämiseen. Tiimityötähän tämä meillä toki on, joten yksin ei tarvitse asioita tehdä, vaan vastuut jaetaan aina hankekohtaisesti.

Hankekehitys on tyhjästä synnyttämistä. Joskus voi toki olla tietty tulokulma valmiina, mutta mitä vähemmän on annettua, sitä inspiroivampaa on lähteä puhtaasti oman ajatustyön pohjalta rakentamaan linnaa kasasta hiekkaa. Paras palkinto työstä on nähdä meidän asiakkaamme eli operaattorit palvelemassa omia asiakkaitaan hyvillä mielin – tarkoituksenmukaisissa, yhdessä suunnitelluissa tiloissa.

Mikä Hoivatiloilla on parasta?

Yhtiön peruspilarit on rakennettu niin tukeviksi, että henkilöstön on helppo toimia. Myös rekrytoinneissa on onnistuttu hyvin. Me ei olla täysin homogeeninen porukka, mutta ihmisillä on erilaisista taustoistaan huolimatta hyvinkin samanlainen arvopohja.

Se luo todella mukavan tunnelman ja mahdollistaa hyvän tiimityöskentelyn, mikä on pienessä yrityksessä äärimmäisen tärkeää. Sisäisiin konflikteihin ja huonoon ilmapiiriin ei yksinkertaisesti ole varaa.

Erinomaista on myös se, että firma uudistuu koko ajan. Kokemus otetaan talteen, mutta uudenlaisetkin ajattelutavat kuullaan. Siima on sopivasti hieman kireällä, töihin on kiva tulla ja painaa hymy korvissa hommia, hyvällä porukalla. Meillä ei tuudittauduta onnistuneeseen toimintamalliin tai ratkaisuun, vaan työstetään aktiivisesti uusia vanhat kokemukset hyödyntäen.

Edellinen Seuraava