Uutiset | 17.10.2019

Hoivatilat ja British Mini pitkäaikaiseen yhteistyöhön – Suomalainen Hoivatilat ja British Mini perustavat vetovoimaisen päiväkodin Eskilstunan perheystävälliseen Borsöknaan

Hoivatilat AB on hankkinut Eskilstunasta tontin paikalliselta yhteisökehittäjältä, Faskunge Fastigheter -yhtiöltä, ja on perustettavan päiväkodin myötä mukana kehittämässä yhtä Ruotsin perheystävällisimmistä asuinalueista. Hoivatilat omistaa rakennettavan kiinteistön ja British Mini vastaa päiväkodin varsinaisesta palvelutoiminnasta. Päiväkodissa on kahdeksan ryhmää sekä suurkeittiö ja leikkiin kannustavat ulkotilat.

“Päiväkodin on tarkoitus olla valmis käytettäväksi syksyllä 2020, ja se on suunniteltu läheisessä yhteistyössä British Minin kanssa”, sanoo Hoivatilat AB:n toimitusjohtaja Maria Frid. Hoivatilat AB on suomalaisen Hoivatilat Oyj:n tytäryhtiö.

– Uudet asunnot ja tuleva päiväkoti sijaitsevat upean virkistysalueen tuntumassa, ja lisäarvoa tuovat uimarannat sekä hyvät bussiyhteydet ja palvelut. Borsöknan kasvu jatkuu, ja sekä Hoivatilat että Faskunge Fastigheter tekevät pitkän tähtäimen investointeja, sanoo Maria Frid.

Myös British Minin toimitusjohtaja Jakob Ladenstedt on innoissaan upeasta mahdollisuudesta olla mukana Borsöknan kehittämisessä.

– Odotamme innokkaina mahdollisuutta tarjota asukkaille päiväkoti, joka tunnetaan erityisesti korkeasta laadustaan ja vahvasta oppimisen konseptistaan sekä etumatkasta englannin kielen suhteen.

– Monet ihmiset ovat työskennelleet kovasti, jotta projekti saadaan toteutettua, sanoo Faskunge Fastigheter AB:n toimitusjohtaja Ankie Bandstigen. Olen itse kasvanut Borsöknassa ja näen nyt lähietäisyydeltä, miten pieni yhteisö kasvaa kohisten. Siksi olen erityisen ylpeä voidessani omalta osaltani mahdollistaa sen, että Borsökna voi nyt vihdoin ylpeillä omalla päiväkodillaan.  Juuri suomalaisen Hoivatilat-yhtiön valikoituminen kiinteistön omistajaksi ei Ankie Bandstigenin mukaan ole sattumaa. Hoivatilat ja Faskunge jakavat monia yhteisiä arvoja, erityisesti näkemyksen pitkäaikaisesta yhteistyöstä. Hoivatilat on ainutlaatuisen pitkäjänteinen kiinteistönomistaja, minkä vuoksi heidän kiinteistönsä houkuttelevat niin yksityisiä kuin julkisiakin toimijoita, korostaa Faskungen toimitusjohtaja Ankie Bandstigen.

Eskilstunan kunnassa on erittäin suuri tarve sekä päiväkodeille että kouluille. Vuoteen 2030 mennessä kunnan on saatava käyttöön lähes 4 000 koulu- ja päiväkotipaikkaa. Toivomme voivamme jatkaa laajentumista Eskilstunassa ja Ruotsissa, sanoo toimitusjohtaja Maria Frid.

Edellinen Seuraava