Artikkelit | 30.1.2018

Jyväskylässä tontti löytyi purkamalla vanha kiinteistö pois

Alkuvuodesta 2016 Norlandia Päiväkotien aluejohtaja Heidi Luukkainen oli yhteydessä Hoivatilojen myyntijohtaja Antti Kurkelaan. Norlandia oli etsiskellyt päiväkotitonttia Jyväskylästä ja heille oli osoitettu kaksi mahdollista rakennuspaikkaa. Yhteinen suunnittelutyö käynnistyi rivakasti ja yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa todettiin, että Keltinmäen kaupunginosassa oli akuutti tarve uudelle päiväkodille. Tontilla sijaitsi Jyväskylän kaupungin vanha purkukuntoinen päiväkoti.

Näistä lähtökohdista käynnistyi päiväkotihanke, johon kuuluu kaikki rakentamiseen liittyvät vaiheet suunnittelusta ja toteutuksesta valmiin kiinteistön aktiiviseen ylläpitoon ja omistamiseen.

– Jyväskylän päiväkotihankkeessa Hoivatilat huolehti myös vanhan purkukuntoisen päiväkodin purku-urakasta. Näin päästiin rivakasti liikkeelle ja rakennustyöt käynnistyivät kesäkuussa 2016. Hoivatilojen kokemus noin 70 päiväkodin toteutuksesta näkyy erityisen hyvin Jyväskylän kaltaisessa kiireellisessä hankkeessa. Kokonaisvaltainen toimintamallimme on erittäin helppo ja vaivaton sekä palveluntuottajan että kunnan näkökulmasta.  Purkutyöt menivät jouhevasti ja samanaikaisesti uuden rakennuksen suunnitelmia viilattiin yhdessä asiakkaan kanssa, Antti Kurkela toteaa.

Jyväskylän kaupungilla ollaan myös tyytyväisiä päiväkotihankkeeseen.

Meidän kannaltamme toteuttamistapa oli erittäin toimiva ja homma kokonaisuudessaan hoitui erittäin jouhevasti, Jyväskylän kaupungin tonttipäällikkö Paula Hartman kertoo.

Vaahterassa ollaan liikkeellä aamusta iltaan

Liikuntapäiväkoti Vaahtera valmistui tammikuussa 2017. Vaahtera on neliryhmäinen päiväkoti, joka tarjoaa hoitopaikan noin 70 lapselle. Tilojen suunnittelussa on otettu huomioon päiväkodin liikuntapainotteisuus. Lapsilla on käytössään kaksi liikuntasalia, joista löytyy puolapuut, voimistelurenkaat ja kiipeilyköydet.
– Olemme miettineet päivittäisiä toimintoja niin, että lapsille ei tulisi turhia odotteluja ja istumisia päivän aikana, vaan heillä olisi mahdollisuus liikkua myös perinteisissä odottelu- ja siirtymätilanteissa. Lisäksi liikunta- ja harrastevälineet pidetään sekä sisällä ja ulkona esillä koko ajan, ja näin innostetaan lapsia liikunnallisiin touhuihin, Luukkainen kertoo.

Edellinen Seuraava