Artikkelit | 25.9.2017

Tuomas Terho, Attendo: ”Käyttökokemus on meille tärkeä”

– Kiinteistön kehittämisvastuu kuuluu kaikille – niin tilojen käyttäjälle kuin kiinteistön omistajalle ja rakentajalle. Meille on tulossa yhteinen kehityspäivä Hoivatilojen, rakentajan, käyttäjien ja työntekijöiden kanssa. Silloin kuulemme palautetta, miten olemme onnistuneet.

Näin kertoo Attendon kiinteistökehitysjohtaja Tuomas Terho. Attendo ja Hoivatilat ovat toteuttaneet yhdessä useita hoivakoteja.

Tiukka kilpailu kaikkien etu

Sote etenee tavalla tai toisella. Valinnanvapaus ja asiakasseteli merkitsevät sitä, että asiakas valitsee hoitopaikan. Asiakas äänestää laadulla.
– Meidän haasteemme on pitää asiakkaat tyytyväisinä. Tämä on palveluala, jossa kaikkien asioiden on oltava kunnossa, Terho painottaa.

Terhon mukaan hoiva-alan haasteena on nopeasti muuttuvat markkinat.
– Millekään asialle ei pidä sanoa ”ei”. Meidän sijoittumispäätökseen vaikuttaa se, miten kunnassa panostetaan kunnan elinvoimaisuuteen. Me toimimme Inarista Hankoon.
– Kilpailu on hyvä asia kunnille. Esimerkiksi Mäntyharjulle on rakenteilla pari hoivakotia Hoivatilojen kanssa. Ne tuovat uusia työpaikkoja kuntaan ja kuntalaiset saavat asua samalla paikkakunnalla koko ajan.

­

Kumppanuudesta mainehyötyjä
­

Attendon ja Hoivatilojen kumppanuus käynnistyi muutamia vuosia sitten Vihdistä ja Kouvolasta. Terho on erittäin tyytyväinen Espoossa sijaitsevaan Vuoripirttiin, jossa lapset ja vanhukset kohtaavat samassa talossa.
– Yhteistyö Hoivatilojen kanssa on helppoa ja joustavaa. Aikataulut pitävät. Talot ovat valmiina silloin kuin niiden pitääkin.  Hoivatilat on esitellyt myös meille uusia, kuten Vuoripirtin. Hieman isompi palvelukortteli valmistuu tänä vuonna Uuteenkaupunkiin.

Hoivatilat on kiinteistöjen pitkäaikainen omistaja. Se on tärkeä mainetekijä Attendolle.
– Sama kiinteistöjen omistaja takaa jatkuvuuden. Sillä on iso merkitys myös yhteistoiminnalle, Terho sanoo.

Terveisiä kuntapäättäjille

Terho toivoo, että myös kuntapäättäjät katsoisivat pitemmälle tulevaisuuteen eivätkä luovuttaisi sote-uudistuksen yhteydessä.
– Mäntyharju on hyvä esimerkki kunnasta, joka avasi markkinat yksityisille kiinteistö- ja palvelun tuottajille. Samoin on tehty Kouvolassa ja Kotkassa, joissa tämä on selkeä strateginen linjaus.

Kuva: Sami Tirkkonen

Edellinen Seuraava