Kolme kysymystä sijoittajalle - Hoivatilat

Kolme kysymystä sijoittajalle

Tärkeä merkkipaalu Hoivatilojen kasvutarinassa oli Obsido yhtiöiden mukaantulo yhtiön omistajaksi. Elettiin vuotta 2013,
kun ammattilaisjääkiekkoilijoiden varallisuutta hallinnoiva ja sijoittava tamperelainen Obsido yhtiöineen nousi Hoivatilojen pääomistajaksi. Vuoden 2014 aikana omistusosuus oli jo lähes 40 prosenttia. Haastattelimme Jarkko Ruutua ja
Ville Leinoa mikä sai heidät sijoittamaan Obsidon kautta Hoivatiloihin.

1.

Miksi lähdit sijoittamaan Hoivatiloihin?

2.

Mitä roolia arvot ja vastuullisuus näyttelevät sinulle, kun teet sijoittamiseen liittyviä päätöksiä?

3.

Mitä sana rohkeus merkitsee juuri sinulle?

s21-jarkko-ruutu

Jarkko Ruutu

  1. Haluan ymmärtää maalaisjärjellä kaiken, mihin sijoittajamielessä lähden mukaan. Hoivatilojen tapauksessa ymmärsin heti, että Suomen ikärakenne on sellainen, että isot sukupolvet tulevat eläkeikään, ja ajan mittaan heille tarvitaan paljon hoivan tiloja. Lisäksi se, että tiloista on tehty vuokrasopimukset jo ennen kuin ne on rakennettu, vakuutti minut ja loi mielikuvan vähäriskisestä sijoituskohteesta.
  2. Arvot merkitsevät minulle paljon, kun teen sijoituspäätöksiä. Samoin vastuullisuus. En sijoita esimerkiksi pikavippifirmoihin, en missään nimessä halua hyötyä kenenkään ahdingosta tai tuottaa mitään negatiivisia seurauksia ihmisille, vaikka itse hyötyisinkin sijoitusmielessä.
    Minun oli helppo luottaa Janiin ja Obsidoon alusta alkaen. Tunsin Janin jo pelivuosilta ja tiesin, että hänellä on korkea työmoraali. Myös Obsidon tekemisen tyylistä olin kuullut paljon positiivista jo ennakkoon.
  3. Sitä, että uskallan ottaa haasteet vastaan, yrittää ja nähdä onnistumisen mahdollisuuksia. En kuitenkaan ole tyhmänrohkea. Tämä pätee myös sijoituspäätökseeni Hoivatiloissa. Konsepti vaikutti minusta heti alkuun järkevältä, ja riskit olivat hallinnassa.
s21-ville-leino

Ville Leino

  1. Jani Nikon vahva suositus oli suurin päätökseeni vaikuttava tekijä. Toki Hoivatilojen toimintaympäristö kiinnosti, ja se, että ihmisillä olisi mahdollisimman hyvät olosuhteet päivä- ja hoivakodeissa.
  2. Arvot ja vastuullisuus ovat isossa roolissa, kun teen omaan yritykseen ja sijoittamiseen liittyviä päätöksiä. En halua omilla valinnoillani pilata tai tuhota maapalloa, jolla elämme. En myöskään halua toimia ihmisoikeuksia vastaan, ja esimerkiksi työolot tehtaissa merkitsevät minulle paljon. En ole mikään intohimoinen sijoittaja, mutta haluan tehdä liiketoimintaa, ja nimenomaan vastuullista liiketoimintaa.
  3. Jos haluaa tehdä uutta ja mullistavaa, on oltava rohkea ja uskallettava tehdä rohkeita päätöksiä. Jääkiekossa piti uskaltaa, ja samoin nykyisessä työssäni yrittäjänä. Arvostan rohkeutta ihmisissä ja haluan vaalia sitä itsessäni. Yrittäjyydestä haaveilin kauan. Peliura oli pitkään pääosassa. Kun löytyi oikeanlainen tuote ja konsepti (vaatabrändi Billebeino), oli vain uskallettava tehdä asioita rohkeasti. Ja nyt voin sanoa, että olemme onnistuneet omaan tekemiseen uskomalla.

Lue lisää aiheesta 14.5.2019 julkaistusta Tuntee ja arvot pelissä myös varallisuudenhoidossa artikkelista.