Iloa ja aurinkoa tärkeään maisemaan - Hoivatilat

Iloa ja aurinkoa tärkeään maisemaan

Hoivatilat järjesti Oulussa osallistavan suunnittelun työpajan, josta ei iloa, värejä tai jännitystä puuttunut.  Osallistujina olivat Pateniemen suuralueen päiväkodin tulevat käyttäjät. Nämä pienet viihtyvyyden asiantuntijat pääsivät jo nyt maalailemaan tammikuussa 2021 avautuvan päiväkodin pihaa toiveidensa mukaisiksi. Raadissa oli parikymmentä lasta Pateniemen ja Metsämarjan päiväkodeista.

– Meidän toimintamalliimme kuuluu osallistavien työpajojen järjestäminen, sillä haluamme, että kiinteistöjen tulevat käyttäjät pääsevät vaikuttumaan suunnitteluun. Tässä päiväkotihankkeessa lasten osallistuminen oli myös yhtenä kilpailutuksen kriteerinä, mikä tietysti sopi meille mainiosti, sanoo Hoivatilojen Riikka Säkkinen.

– Myönteiset tunnekokemukset vaikuttamismahdollisuuksista oman oppimisympäristönsä suunnitteluun lisäävät iloa, luovuutta sekä usein oppimismotivaatiota. Oman käden näkyvä jälki muistuttaa pitkään ja palauttaa yhdessä koetut hetket mieleen, sanoo luokanopettaja Maiju Poutiainen. Lasten innostus oli läsnä jo taiteiluhetkellä, jatkaa Poutiainen.

Lapset pääsivät valitsemaan yhden pihalle tulevista leikkilaitteista: viidestä vaihtoehdosta eniten ääniä rohmusi leikkiautojen ja -koneiden tankkaamiseen sopiva bensa-asema. Myöhemmin pihaan toteutettava asfalttimaalaus luonnosteltiin isoille papereille: auringot, talot ja ihmiset ilmestyivät iloisissa väreissä.
– Asfalttimaalauksen koko tulee olemaan sellainen, että sitä voi hyödyntää leikeissä. Saattaapa maalaus näkyä myös päiväkodin kylteissä ja oheistuotteissakin, toteaa hankepäällikkö Elina Suikki.

Päiväkodin piha tulee olemaan naapuruston vapaassa käytössä iltaisin ja viikonloppuisin, joten työpajan tuotokset tuovat iloa myös muille kuin päiväkodin käyttäjille.

Hoivatilat toteuttaa päiväkodin vuokramallilla Oulun kaupungille 25 vuoden sopimuksella sekä vastaa kiinteistönhuollosta ja ylläpidosta.