Onko sisällöillä mitään merkitystä?
Onko sisällöillä mitään merkitystä bisneksessä? Kannattaako niitä blogeja tai muitakaan sisältöjä tehdä? Onko niillä merkitystä ja vaikutusta?
Tuttuja kysymyksiä itselle, joita joutuu pohtimaan työssään tai perustelemaan muille työyhteisön jäsenille. Ymmärrän hyvin kriittisyyden, koska kukaan ei halua tehdä turhaa työtä. Riikka-kollega kertoi Hiki tulee digiä ostaessa -blogissaan kokemuksiamme digimarkkinoinnin hankinnasta. Jatkan Riikan tarinaa omakohtaisella kokemuksella sisällön merkityksestä ja vaikutuksesta ostoprosessissa.
Teimme tarjouskierroksen marraskuussa. Yhdessä Riikan kanssa kartoitimme potentiaaliset ehdokkaat, joita meidän oli tarkoitus lähestyä. Nettisivut luettiin tarkkaan, mutta välttämättä tarjoomakuva ei täysin kirkastunut meille.
Hetki ennen tarjouspyynnön lähettämistä yksi blogikirjoitus ”hyppäsi silmille” vähän ennen h-hetkeä. Blogiin oli kiteytetty sama ydin, joka luki myös meidän tarjouspyynnössä. Tuon blogipostauksen perusteella otin yhteyttä kirjoittajaan, ja kerroin mitä olimme tekemässä ja tiedustelin, voinko lähettää tarjouspyynnön yritykseen. Lupa irtosi. Prosessi jatkui. Blogikin unohtui välillä. Ajan täytti tapaamiset ja tarjousten käsittelyyn liittyvä normaalivalintaprosessi.
Nyt voin julkistaa, että Hoivatilojen yhteistyökumppaniksi tuli Dingle. Yhteistyön jo käynnistyessä muistui mieleeni Aki Snellmanin hyvin kirjoitettu ja ajoitettu blogi, joka käsitteli ennen tarjouskierroksen käynnistymistä samoja asioita, joita me mietimme omassa tarjouspyynnössämme. Tämä on se blogi, joka osui ja upposi
Sisältö brändiarvon kasvattajajana
Oppini:
1. Tunnen. Mutta en tunne.
Vaikka tunnen yrityksen, hyvä sisältö, oikeaan aikaan jaettuna avaa ovia yhteistyöhön.
2. Iso potentiaali
Meillä Suomessa on erittäin paljon hyviä tuotteita. Hyvin usein keskustelu alkaa sillä, että meillä on tällainen tuote. Juteltaisiinko, miten tuote sopisi teille. Liian harvoin törmään sisältöön, joka auttaisi ymmärtämään, mitä sillä tuotteella voisi tehdä. Kun ymmärrän, osaan ostaa.
3. Vaikuta ja vakuuta
Hyvän sisällön tarjoamista ei kannata lopettaa tarjousvaiheeseen, vaan jatkaa ”täsmänä” niin kauan kuin tarjousvaihe on käynnissä. Tässä onnistuu se, joka tunnistaa asiakkaan haluaman sisällön.