Blogi | 8.6.2018

Palveluita, asumista ja parempaa yhteiskuntaa

Miltä kuulostaisi persoonallinen kotikortteli, joka yhdistää eri ikäisten asumisen ja asumista tukevat lähipalvelut? Korttelipihan päiväkotiin olisi turvallista jättää lapset päiväksi oppimaan, nettikaupasta tilattu ruokakassi odottaisi töiden jälkeen palvelueteisessä, alakerran kuntosali laajenisi pihalle ulkoliikunta-alueeksi. Isovanhemmat asuisivat samassa pihapiirissä. He voisivat ostaa tarvitsemansa terveys- ja kodinhoitopalvelut lähellä olevasta hoivakodista. Kerran kuussa yhteisön asukkaat kohtaisivat sukupolvi-diskossa.

Idealistista? Ehkä. Tavoiteltavaa? Kyllä.

Olen ensimmäisten työkuukausieni aikana tavannut paljon kiinnostavia ja osaavia ihmisiä, joiden kanssa olen keskustellut palvelukortteleista. Ajatus tuntuu kiinnostavan kovasti niin yrityksien päättäjiä kuin kaupunkien virka- ja luottamushenkilöitä. Näkemyksiä ja ideoita on myös paljon. Palvelukortteleille on selvästi kysyntää. Erityisesti ikääntyvien asumiseen kaivataan vaihtoehtoja. Liiketoiminta- ja toteutusmallit kuitenkin puuttuvat.

Yrityselämässä kunnianhimoiset visiot ja haastavat tavoitteet ovat johtamisen perustyökaluja. Jos haluaa saavuttaa jotain, pitää uskaltaa unelmoida isosti. Tavoitteiden saavuttamiseksi rakennamme yrityksiimme monipuolisia tiimejä. Erilaisten ihmisten yhteistyöstä syntyy uusia ideoita ja liiketoiminnan tuloksia. Miksei yrityselämän keinoja voisi soveltaa myös paremman yhteiskunnan rakentamiseen?

Kasataan monipuolinen tiimi, jossa on eri alojen osaamista ja ennakkoluulotonta asennetta niin julkiselta kuin yksityiseltäkin puolelta. Kasataan tiimi, jossa on ennen kaikkea halua ratkoa tulevaisuuden asumisen ja palveluiden haasteita. Onnistumiseen tarvitaan myös korttelille sopiva sijainti. Siitä se lähtee, käydään yhdessä työhön kiinni ja tehdään se. Kehitetään tekemällä. Kun on halua, ratkaisut löytyvät. Kuinka vaikeaa se nyt voi olla?

Lähde mukaan

Kaupungin virkamies, ota yhteyttä, jos haluat kaupunkiisi jotain uutta, ja tiedät sopivan sijainnin palvelukorttelille ja aihe innostaa sinua muutenkin.

Palvelualan yrittäjä, ota yhteyttä ja kerro meille, mitä sinä toisit palvelukortteliin.

Yhdessä tekemällä vastaamme asukkaiden tarpeisiin ja kehitämme uudenlaisia palvelukortteleita – ja samalla luomme parempaa yhteiskuntaa.

Edellinen Seuraava