Artikkelit | 21.3.2018

”Perustetaanko päiväkoti?”

Annamaria-sisaren kysymys palautti Minnalle mieleen vanhan unelman omasta päiväkodista. Tuosta kysymyksestä lähti liikkeelle musiikkipäiväkoti Priimin suunnittelu. Uusi päiväkoti avasi ovensa Kuopiossa tammikuussa 2018.

Musiikkipäiväkodin perustaminen oli luonteva valinta, koska sisarusten elämään musiikki on kuulunut aina vahvasti omien vanhempien ja harrastusten kautta. Yrittäjäsisaruksista Minna Muona toimii päiväkodin johtajana ja Annamaria Heikkinen musiikkipedagogina.
– Valmistuin musiikkipedagogiksi. Sillä alalla on vähän työpaikkoja. Mieleeni tuli sisareni Minnan haave omasta päiväkodista. Siksi kysyin: perustetaanko päiväkoti?
– Olin jo unohtanut haaveeni omasta päiväkodista. Olin työskennellyt jo 25 vuotta varhaiskasvatuksen parissa, joista parikymmentä vuotta lastentarhanopettajana ja nelisen vuotta esimiestehtävissä. Tämä sai minut miettimään, että voisinko tehdä vielä jotakin toisin. Halusin, että oma persoonallisuus näkyisi enemmän työssäni.

Kasvatuksellinen ote musiikkiin

Tammikuussa Kuopioon on avattu uusi yksityinen musiikkipäiväkoti Priimi,  johon tulee uudet tilat lähes sadalle lapselle. Siellä keskitytään musiikkiin ja musiikkikasvatukseen, joilla tuetaan lapsen kokonaiskehitystä ja oppimisedellytyksiä musiikillisessa oppimisympäristössä.
– Tämä on ainutlaatuinen konsepti Suomessa, jossa lapsi saa päiväkotipäivän aikana musiikkipedagogin suunnittelemaa ja toteuttamaa tavoitteellista musiikkikasvatusta.
– Tämä on myös oiva keino helpottaa pikkulapsiperheiden kiireistä arkea. Illalla ei tarvitse kuljettaa lapsia muskariin. Perheelle jää illalla enemmän yhteistä aikaa, Heikkinen kertoo.

Meitä on kuunneltu

Uuden päiväkodin rakennuttamisesta ja omistamisesta vastaa Hoivatilat.
– Olemme yrittäjinä alkumatkalla. Hoivatiloilla on hyvä kokonaiskonsepti, joka sopii meidän tarpeisiin. Arjessa meidät on otettu tosissaan ja olemme saaneet vaikuttaa myös moniin asioihin. Kaikki on sujunut hyvin, Muona ja Heikkinen kiittelevät.

Kuvassa:
Tyytytyväiset yrittäjät Minna Muona (vas.) ja Annamaria Heikkinen sekä Kuopion kasvatusjohtaja Juha Parkkisenniemi.

Kuva:
Jesse Karjalainen

Edellinen Seuraava