Uutiset | 14.11.2017

Pirkkalan palvelusetelipäiväkoti lisää perheiden valinnanmahdollisuuksia

Pirkkalan Pereellä vietettiin  rakenteilla olevan Pilke luontopäiväkoti Haikaran harjannostajaisia viime viikolla. Päiväkoti avataan tammikuussa 2018 ja siellä on 168 päivähoitopaikkaa. Haikara on luontopainotteinen päiväkoti, jossa lapsi oppii myönteistä asennetta luontoon sekä kestävään elämäntapaan.

– Henkilöstöä ja lapsia odottavat uudet ja monipuoliset tilat kahdessa kerroksessa. Kysyntää hoitopaikoille on ollut paljon, mutta vielä mahtuu mukaan tammikuun aloitukseen. Haikaran sijainti kauniilla rinnetontilla näkymien avautuessa järvelle on loistava. Päiväkodin luontoteemalle se mahdollistaa parhaimmat puitteet tutkimiselle ja yhdessä ihmettelylle, Pilke päiväkotien toimitusjohtaja Minna Martikainen kertoo.

Yksityinen palvelutuotanto täydentää kunnan tarjontaa

Pirkkalan kunnassa on tällä hetkellä yksi yksityinen päiväkoti, joka toimii palvelusetelillä ja Pereelle rakentuva päiväkoti tulee siten olemaan järjestyksessä toinen palvelusetelipäiväkoti.

 Mielestämme yksityinen palvelutuotanto täydentää hyvin kunnallista varhaiskasvatusta. Perheillä on enemmän valinnanmahdollisuuksia. Palveluseteli on ollut käytössä noin  kolme vuotta ja toiminut oikein hyvin, Pirkkalan kunnan varhaiskasvatuksen aluepäällikkö Kirsi Huhtala-Reinikka kertoo.

Huhtala-Reinikan mukaan varhaiskasvatuspaikkojen riittävyydessä on ollut viime vuosina haastetta.
– Pilke Haikara valmistuu tuomaan kyllä helpotusta tilanteeseen. Pirkkalalaisia lapsia on palvelusetelillä varhaiskasvatuksessa myös ympäristökunnissa. Päiväkoti saattaa sijaita kätevästi vanhemman työmatkan varrella tai sitten päiväkodeissa on erilaisia painotuksia. Painotukset, kuten musiikki tai englannin kieli innostavat perheen valitsemaan tuon nimenomaisen päiväkodin.

Ympäristöön sulautuvaa arkkitehtuuria

– Suunnittelimme päiväkodin niin, että se olisi hyvin ympäristöönsä sopiva ja materiaaleiltaan arvokas. Tätä tosin edellytettiin asemakaavankin puitteissa. Terrakotan värinen ulkorappaus ja osittainen viherkatto tuovat päiväkodille ilmettä ja luonnetta. Huomiota kiinnitimme myös päiväkodin viihtyisyyteen, tilasuunnitteluun ja toimivuuteen sekä lasten että myös iltakäyttäjien tarpeita ajatellen arkkitehti Pasi Sammaljärvi Arkkitehtitoimisto Q’ARK Oy:stä toteaa.

Edellinen Seuraava