Artikkelit | 3.4.2017

Pitkäjänteistä yhteistyötä palvelusetelillä

— Olemme siirtyneet palvelusetelin käyttöön varhaiskasvatuksessa syksyllä 2012. Samalla luovuimme ostopalveluiden käytöstä, Porvoon varhaiskasvatusjohtaja Leila Nyberg kertoo.

Hoivatilat on rakennuttanut kaksi päiväkotia Porvooseen. Päivähoitopalvelun Hoivatilojen omistamissa tiloissa tuottaa Touhulan Varhaiskasvatus.
—Arvostamme sitä, että rakennuttaja ottaa riskin ja uskaltaa investoida vuosiksi eteenpäin Porvooseen. Se edellyttää hyvää yhteistyötä kaupungin, palvelun tuottajan ja tilojen omistajan kanssa, Nyberg painottaa.

Luottamus ja hyvä yhteistyö syntyy, kun kaupungin toiveet ja tarpeet otetaan huomioon. Esimerkkinä Nyberg kertoo Hoivatilojen sitoutumisesta ja aikataulujen varmistamisesta sen, että hankepäällikkö teki henkilökohtaisesti naapurikuulemiset Porvoossa.

 Kunnalle on tärkeää, että tiedämme, millaista palvelua kuntaan on tulossa. Odotamme, että rakennuttaminen tapahtuu nopeasti, aikataulut pitävät ja rakennuttamisen jälki kestää päivänvalon. Kunta vastaa yksityisen palvelutuotannon valvonnasta ja tilat ovat olennainen osa toimintaa.

Mietitäänkö kunnassasi palvelusetelin käyttöönottoa?

Jos, niin tutustu palvelusetelin käyttöönotto varhaiskasvatuksessa -oppaaseen

Edellinen Seuraava