Blogi | 30.1.2017 | Lauri Karhunen

Rakentaminen on kiehtonut minua aina

Aloitin rakennuttajainsinöörinä Hoivatiloissa tammikuun alussa. Rakentaminen on kiinnostanut minua jo aivan pienestä asti, vaikka minusta piti ensiksi tullakin päiväkotiohjaaja. Huomasin, että alalla työskenteli niin vähän miehiä. Siellä tarvittaisiin roolimallia pienille tytöille ja pojille.

Kuitenkin rakennusala vei voiton. Valitsin rakennusalan, koska tahdon, että työni tulos on jossakin määrin konkreettisesti tarkasteltavissa eikä ainoastaan numerosarjoina internetin syövereissä. Rakennusalan valintaan vaikuttaa myös korkea työylpeyteni: haluan tehdä hyvälaatuista työtä. Joskus on kiva kulkea rakennusten ohi, joiden rakentamiseen olen jollakin tasolla osallistunut ja tokaista kavereille:

Hei, mä olin tekemässä tota.

Jo 5-vuotiaan Laurin joulupukin toivelista sisälsi ainoastaan rakennustarpeita kuten vasaran, lautoja ja nauloja, saranoita yms. Kaikki nuoruuden kesät vietin lähimetsissä majoja rakennellen.

Opiskelua ja työtä rinnan

Nyt Hoivatiloissa toimin rakennuttajan roolissa. Päiväkotiohjaajaa minusta ei siis tullut, mutta päiväkodit tulevat tutuiksi työssäni uudesta näkökulmasta.

Työsuhdettani edelsi rakennusmestariopiskelut Metropolia-ammattikorkeakoulussa. Tuona aikana kartutin rakennusalan työkokemustani tekemällä töitä koulun ohella aina mahdollisuuksien mukaan. Koulun työharjoittelujaksot ja kesälomat mahdollistivat pidemmät yhtäjaksoiset työrupeamat. Koulun viimeisten vuosien väljemmät kurssikalenterit mahdollistivat myös työnteon ja opiskelun vuoropäivin. Alussa toimin työmaa-apulaisena ja viimeiset vuodet työnjohtajana.

Minulle on ehtinyt kertyä kokemusta useista erilaisista kohteista aina rivitaloista ostoskeskukseen. Suurimmat vahvuuteni ovat rakentamisen viimeistelyvaiheissa, joihin osallistuin kaikissa kohteissani. Uskon kokemukseni palvelevan minua hyvin nykyisessä työtehtävässäni – etenkin työmaiden valvonnassa.  Myös kokemus ”pöydän toiselta puolelta” antaa valmiuksia urakoitsija- ja suunnittelijayhteyksien ylläpitoon.

Edellinen Seuraava