← Selaa referenssejä

Case: Hoivakoti Vallesmanni, Lahti

Lahden Ahtialassa toimiva Hoivakoti Vallesmanni on elämänmakuinen ja lämminhenkinen paikka, jossa asuvien vanhusten arkeen tuovat iloa viereisen päiväkodin lapset. Samassa pihapiirissä toimiminen mahdollistaa vierailut ristiin rastiin toisten luona.

“Olen erittäin innostunut tästä mahdollisuudesta luoda yhteisiä kokemuksia vanhusten ja lasten välille. Uskon, että tällä voi olla kauaskantoiset seuraukset, lapset oppivat erilaisuuden kohtaamista”, vastaava ohjaaja Anu Pulkkinen kertoo. Tavoitteet ovat alusta asti olleet yhteistyön suhteen realistisia ja toiminnan suunnittelu luontevaa puolin ja toisin.

YHTEISIÄ HETKIÄ JA ERILAISIA LEIKKIKAVEREITA

Yhteistyötä hoivakodin ja päiväkodin välillä on harjoiteltu noin vuoden verran. Jo rekrytointivaiheessa Anu Pulkkinen varmistaa, että uusi työntekijä haluaa olla kehittämässä eri ikäryhmien yhteistä arkea. Säännöllisiä suunnittelupalavereita pidetään päiväkodin henkilöstön kanssa ja ideoidaan yhdessä.

Keskiviikosta on vakiintunut yhteinen laulupäivä. Keväällä leivottiin yhdessä ja istutettiin rairuohoa. Itsenäisyyspäivää vietetään yhdessä ja suunnitteilla on myös hoivakodin asukkaan 70-vuotissyntymäpäivät, johon on kutsuttu mukaan päiväkodin lapset. Ohjelmanumerona on kaikkia hauskuuttava taikuriesitys.

Vaikka toimintaa suunnitellaankin tarkasti, haluamme myös antaa tilaa vapaaseen tutustumiseen”, kertoo Anu. Vanhuksista on mukava vaikkapa vain seurata lasten leikkejä päiväkodin pihamaalla ja hoivakodin pihassa olevasta huvimajasta on tullut lapsille mieluinen retkikohde.

HOIVAKODIN TILOISSA VIIHTYVÄT KAIKKI

Hoivakoti Vallesmannin tilat ovat toimivat ja kodinomaiset. Kaikissa arjen touhussa ja toiminnassa tähdätään asukkaan persoonalähtöiseen hoivaan ja hyvään elämään. Hoivakodin virikevastaavat ideoivat jatkuvasti mielekästä tekemistä asukkaille. Lisäksi on hankittu mukavia leikkivälineitä, kuten muovikeiloja ja palloja, jotka ovat olleet myös naapurin päiväkotilaisten mieleen. Uusissa ja valoisissa tiloissa yhteiset leikkihetket sujuvat rattoisasti.

 

 

Haluatko lisätietoja?

  • Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa myyntipäällikkö Olli Iivanaiselle 0504303745.

Muita referenssejä