← Selaa referenssejä

Case: Karelia-koti, Kokkola

Laatu on ollut ohjenuorana kaikessa tekemisessämme. Tarvitsimme uudet tilat vammaisten tehostetun palveluasumisen yksikölle. Harkitsimme ensin hankkeen toteuttamista ja rahoittamista itse, mutta päädyimme kuitenkin siihen, että meidän toimintamme ydin ei ole kiinteistöjen omistaminen, vaan laadukas hoitotyö, kertoo Keski-Pohjanmaan Hoitopalvelu Oy:n toimitusjohtaja Reijo Niemelä.

Kokkolalainen yrittäjäpariskunta Terttu ja Reijo Niemelä luotsaavat hoivan monialayritystä, jonka palveluvalikoimaan kuuluu kotihoito, avohoitotyyppinen osastohoito, vammaisten tehostettu palveluasuminen, kotiin tuotavat ateriapalvelut sekä liikkuva punkkibussi.

Vammaisten tehostetun palveluasumisen yksikköä Karelia-kotia he ovat pyörittäneet vuodesta 2009 lähtien. Uusien tilojen tarve tuli ajankohtaiseksi muutama vuosi sitten ja erilaisia vaihtoehtoja kartoitettiin huolellisesti.

-Meille on tärkeää tehdä yhteystyötä kasvollisten yritysten kanssa. Tarjokkaita kiinteistöhankkeen toteuttajiksi oli useita. Päädyimme yhteistyöhön Hoivatilojen kanssa, koska koimme, että heillä on Oululaisena yrityksenä hyvä paikallistuntemus myös pohjanmaan alueella ja lisäksi erittäin hyvä asiantuntemus hoivan kiinteistöjen erityisvaatimuksista, toteaa Reijo Niemelä. Myös rakennusurakoitsijaksi valikoitui Oululainen yritys, rakennusliike Lehto.

Asiantuntevaa rakennuttamista

Hoivakodin rakennustyöt käynnistyivät syksyllä 2016 ja valmiisiin tiloihin päästiin muuttamaan toukokuussa 2017. – Voin ilolla todeta, että meillä on ollut erinomainen yhteistyö sekä Hoivatilojen, että Lehdon kanssa. Hoivatilojen rakennuttajapäällikkö Ari Hyvärinen tuli tutuksi projektin aikana. – Arin rento ja huumorintajuinen työote oli meille kuin ”nappi silmään”. Ari on erittäin joustava, kuuntelee asiakasta ja toteuttaa ehdotukset aikataulussa, kiittää Niemelä.

-On tärkeää, että rakennuttajataho on hoivan tilojen asiantuntija ja ymmärtää mitä tiloilta vaaditaan. Kun matkan varrella meiltä tuli muutosehdotuksia, ei tarvinnut perustella ja vääntää asiasta, vaan kaikilla oli heti samansuuntainen ymmärrys siitä, miten kannattaa edetä. Kokemukseni perusteella voin mielelläni suositella Hoivatiloja, summaa Niemelä.

Laatua on ilo liputtaa

-Hoidon laatu on meille sydämen asia ja sama pätee myös rakennukseen, jossa hoivaa tarjotaan. Vammaisilla ei ole kykyä itse vaatia laadukasta hoivaa ja laadukkaita tiloja asumiseen. Sen vuoksi on meidän vastuulla, että laadusta pidetään kiinni. Halusimme hoivakodin pihamaalle lipputangon. Kesällä kaikki alkoi olla pihalla valmista nurmikkoa myöten. Oli suuri ilo nostaa lippu salkoon ja juhlistaa sitä, että olemme luoneet viihtyisän kodin asiakkaillemme.

 

 

Haluatko lisätietoja?

  • Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa myyntipäällikkö Olli Iivanaiselle 0504303745.

Muita referenssejä