← Selaa referenssejä

Case: Mainio Vire Oy, Vire Koti Siiri, Oulu

Hoivatilat Oy:n Oulun Jääliin rakennuttamassa hoivakodissa asukkaat ja työntekijät saavat nauttia luonnosta myös sisätiloissa. Vire Koti Siiri on hyvä esimerkki siitä, mitä pitkäjänteisellä rakennuttajan ja palvelutuottajan yhteistyöllä saadaan aikaan.

Vire Koti Siiri aloitti toimintansa joulukuussa 2014. ”Hoivatilat pystyi pyyntömme mukaisesti jopa nopeuttamaan kohteen valmistumista, kun selvisi, että asukkaat haluavat muuttaa sinne mahdollisimman nopeasti”, kertoo aluejohtaja Marko Hanhisuanto Mainio Vire Oy:stä. Siiri Angerkosken mukaan nimetyn kodin naapurissa Jäälin keskustassa ovat Satumetsän päiväkoti ja Tuokkosenmäen ulkoilumaastot.

Tunnelmallisen ja turvallisen kodin tekijät

Kun toteutettavana on hoivakoti, on kiinnitettävä erityistä huomiota muun muassa turvallisuuteen, esteettömyyteen sekä sisätilojen ratkaisuihin ja sisustuksessa käytettäviin materiaaleihin. ”Tavoitteena on kodinomainen ja virikkeellinen, mutta samalla sisällä ja ulkona turvallinen sekä asukkaan rajoitteet huomioiva kokonaisuus”, toteaa Hoivatilat Oy:n projektipäällikkö Juhana Saarni. ”Hoivakodin sisustuksessa on tärkeää huomioida esimerkiksi muistisairaan ihmisen värien ja tilojen erilainen hahmotuskyky”, Hanhisuanto täydentää ja lisää vielä, että parhaassa tapauksessa tilat jopa aktivoivat asukkaita. Vire Koti Siiriin on toteutettu Mainio Vireen uusi sisustussuunnitelma, jonka mukaisesti sisälle on tuotu elementtejä luonnosta. ”Esimerkiksi saunaan johdattaa koivukuja ja ryhmäkodeissa tapetin huonekasvit luovat tunnelmaa”, kertoo Vire Koti Siirin johtaja Sanna Timonen. Timonen muistuttaa, että kaikki hoivakodin asukkaat eivät kuntonsa vuoksi pääse ulkoilemaan. Sisustuksella voidaan tuoda pala luontoa heidänkin arkeensa.

Yhteistyössä syntyi oma malli

Vire Koti Siiri on tuorein osoitus Hoivatilojen ja Mainio Vireen pitkäjänteisestä yhteistyöstä. ”Mainio Vireen hoivakotien oma malli on muovautunut vähitellen yhteistyön myötä”, Timonen ja Hanhisuanto tiivistävät vastauksensa Hoivatilojen toteuttamien ratkaisujen räätälöitävyydestä. Yhteistyössä syntynyttä mallia onkin jo useampaan kertaan testattu käytössä ja se on hyväksi havaittu. ”Oikeastaan vain asukaspaikkojen ja ryhmäkotien määrä vaihtelee”, täsmentää Timonen. ”On hienoa, että meillä on kumppani, joka on erikoistunut meidän tarpeidemme mukaiseen rakennuttamiseen ja jonka kanssa yhteistyö toimii hyvin”, Hanhisuanto toteaa tyytyväisenä.

Kysy lisää: +358 207 349 100

Muita referenssejä