Eri ikäsukupolvet yhdistävä palvelukortteli - Oulu Metsokangas - Hoivatilat

Eri ikäpolvet yhdistävä palvelukortteli, Oulu

  • Asiakas: Attendo, yksityishenkilöt eri ikäryhmistä
  • Tyyppi: Palvelukortteli
  • Sijainti: Oulu
  • Antal boende: n. 500
  • Valmistumisvuosi: 2017 - 2020

Yhteisöllisyys voimavarana

Oulun Metsokankaalle nousee uudenlainen, eri ikäpolvet yhdistävä palvelukortteli, johon kuuluu mm. vammaisten palvelutalo, omistus- ja sijoitusasuntoja, opiskelija-, perhe- ja senioriasuntoja sekä lähipalveluita. Kansainvälisissä tutkimuksissa yhteisöllisyyden ja eri-ikäisten ihmisten kohtaamisten on todettu ennaltaehkäisevän ikääntyvien eristäytymistä.

Eri ikäpolvet yhdistävä palvelukortteli on suunniteltu lähes 500 asukkaalle ja kaikkien rakennusten yhteenlaskettu pinta-ala on noin 13 000 kerrosneliömetriä. Hoivatilat toteuttaa Metsokankaalle syntyvän palvelukorttelin yhteistyössä Lapti Rakennusliikkeen kanssa.
– Tähän mennessä on valmistunut jo kolme kerrostaloa ja kehitysvammaisten palvelutalo. Parasta aikaa suunnittelupöydällä ovat kiinteistöt, jotka valmistuvat 2019 – 2020, Hoivatilojen toimitusjohtaja Jussi Karjula valottaa.

Palvelukortteli yhdistää asumisen ja palvelut

Asuminen nähdään nykyisin jo palveluna. Siihen kuuluu paljon enemmän kuin pelkät seinät. Palvelutoimijoilta odotetaan nykyään erilaisia arkea helpottavia lisäpalveluita.

Hoivatilojen palvelukortteli vastaa tulevaisuuden Suomen haasteisiin. Aalto-yliopiston ja sairaanhoitopiirien toteuttaman tutkimuksen mukaan tulevaisuuden kannalta yksi merkittävimmistä uudistuksista tulee olemaan vanhusten tuetun itsenäisen asumisen kehittäminen. Jotta tämä on mahdollista, on uudistettava tavat tuottaa tarvittavat palvelut.

Metsokankaalle nousevassa palvelukorttelissa ollaan uudistusten ytimessä, sillä kaikki päivittäin tarvittavat palvelut tulevat olemaan rollaattorietäisyydellä. Lisäksi kortteliin on suunniteltu palveluja, joita voivat käyttää koko kaikki alueen asukkaat.

– Metsokankaan kortteliin rakentuu myös hyvinvointipalveluja sekä useita asuinkerrostaloja. Asukkaita tulee olemaan kirjaimellisesti vauvasta vaariin, Karjula kertoo.

Ota yhteyttä!

Jussi Karjula

Toimitusjohtaja

040 773 4054

etunimi.sukunimi@hoivatilat.fi

Kiinnostuitko Hoivatilojen palvelukorttelista?

Jätä tietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.

  • Tutustu rekisteriselosteeseen.

Hoivatilat - kasvun ratkaisija

1

Investointivapaa

Hoivatilojen toimintamalliin kuuluu valmiiden tilojen aktiivinen omistajuus. Koska Hoivatilat kantaa riskit kiinteistön investoinneista ja vastuun tilojen toimivuudesta, asiakkaan tilojen toteuttamiseen tarvittavat varat vapautuvat muuhun käyttöön.

Liiketoimintamalli

2

Avaimet käteen yhdellä sopimuksella

Tilojen tuottamisen lisäksi Hoivatilat vastaa kaikista rakentamiseen liittyvistä sopimus- ja lupaprosesseista. Hoivatilat huolehtii tontin vuokraamisesta tai ostamisesta, tilojen suunnittelusta ja toteutuksesta ja valmiiden kiinteistöjen aktiivisesta omistamisesta.

Elinkaarimalli

3

Kokenut hankkeiden toteuttaja

Olemme tehneet jo yli 150 hanketta yli 60 kuntaan. Kokemukset ovat hioneet toimintatapamme tehokkaiksi. Tunnemme hoivarakentamisen erityisvaatimukset lupamenettelystä sisustamiseen.

Katso referenssit