Touhula - Attendo - K-market - Palvelukortteli Uusikaupunki - Hoivatilat

Palvelukortteli, Uusikaupunki

  • Asiakas: K-market, Attendo ja Touhula Varhaiskasvatus
  • Tyyppi: Palvelukortteli
  • Sijainti: Uusikaupunki
  • Hoitopaikkojen lukumäärä: 75 lapselle ja 15 kehitysvammaiselle
  • Valmistumisvuosi: 2017

Palvelukortteli yhdessä tekemällä Uuteenkaupunkiin

Kasvava Uusikaupunki tarvitsi uusia palveluita. Meren rannalle Santtion kaupunginosaan rakentui alle kahdessa vuodessa palvelukortteli, jossa samassa pihapiirissä ovat päiväkoti, lähikauppa sekä kehitysvammaisten palvelukoti.

Kaikki lähti liikkeelle kaupasta. Hoivatilat kokosi verkostostaan kaupungin tarpeeseen sopivat yhteistyökumppanit. Uusikaupunki mahdollisti palvelukorttelin syntymisen alueelle.
– Idea palvelukorttelista tuli yrittäjiltä, josta kaupunki innostui heti. Aluksi suunnitelmissa oli tehdä lähikauppa, mutta aktiivisten yrittäjien toimesta se laajeni nopeasti palvelukortteliksi, kaupunginjohtaja Atso Vainio kertoo.

Palvelukortteli sijoittuu alueelle, joka on yksi kaupungin kasvusuunnista. Palvelukortteli valmistui syksyllä 2017, kun K-Market, palvelukoti Attendo Merimetso ja päiväkoti Touhula Uusikaupunki avasivat ovensa.
– Alueella on jo vanhastaan tiheä asukaskanta ja kaavoituksellisesti alue kasvaa. Uusi palvelukortteli on sijainniltaan täsmäisku kauppoineen ja päiväkoteineen täydentämään kaupungin palveluja, tekninen johtaja Jari Nikkari sanoo.

Santtion alue oli jo kaavoitettu, mutta Uudessakaupungissa tehtiin nopealla aikataululla kaavamuutos, jotta palvelukorttelin rakentaminen olisi mahdollista.
– Kiitokset kaupungin poliittisille päättäjille, jotka päätöksillään mahdollistavat kaupungin elinvoiman vahvistumisen. Tämä ei ole joka kaupungissa itsestään selvää, Vainio kiittelee.

Uusikaupunki käy vastavirtaan

Kaupungistuminen on nykyinen trendi. Väestö siirtyy yhä suurempiin kaupunkeihin. Uusikaupunki ei ole maakuntakeskus eikä kehyskaupunkikaan, mutta seutukaupungiksi Uudellakaupungilla on väkilukuunsa nähden Suomen kovimmat kasvuluvut.

– Muualla väki vähenee. Uudenkaupungin asukasluku lähestyy 16 000 ja ensi vuonna ylittyykin. Alueelle on kehittynyt vahva autoteollisuus sekä riittävän monipuolinen elinkeinoelämä, Vainio sanoo.

Nikkarin mukaan palvelukortteli istuu hyvin kaupunkisuunnittelun viitekehykseen. Se kertoo osaltaan kaupungin positiivisesta rakennemuutoksesta ja siitä, että kaupungin oma luottamus kasvun jatkumisen pysyvyyteen on tavoittanut myös muita toimijoita.

Vainio toivoo, että palvelukorttelista tulee alueen asukkaille oma yhteisöllinen keskus.
– Kaupunki voi mahdollistaa omalla tekemisellään luonnollisia kohtaamisia. Nyt samaan pihapiiriin tulivat kehitysvammaisten palvelukoti, päiväkoti ja kauppa. Toivon, että tästä tulee sekä aikuisille että lapsille yhteisöllinen pihapiiri, jossa he voivat luonnollisesti kohdata erilaisia ihmisiä.

Palvelukortteli uudistaa toimintaa ja lisää yhteisöllisyyttä

– Palvelukortteli kootaan aina asiakkaan palvelutarpeiden mukaisesti. Se mahdollistaa hyvin myös uusien sosiaalisten verkostojen syntymisen. Palvelukorttelin koostamisessa rajana onkin vain asiakkaan mielikuvitus ja lähialueen palveluiden tarve, Hoivatilojen myyntijohtaja Antti Kurkela korostaa.

 

Kokemuksia yhteistyöstä Hoivatilojen kanssa: kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Hellénin haastattelu
(video, kesto 1,54 min)

Ota yhteyttä!

Olli Iivanainen

Asiakkuuspäällikkö, kunta- ja yritysasiakkaat 050 430 3745 etunimi.sukunimi@hoivatilat.fi

Kiinnostuitko Hoivatilojen palvelukorttelista?

Jätä tietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.

  • Tutustu rekisteriselosteeseen.

Hoivatilat - kasvun ratkaisija

1

Investointivapaa

Hoivatilojen toimintamalliin kuuluu valmiiden tilojen aktiivinen omistajuus. Koska Hoivatilat kantaa riskit kiinteistön investoinneista ja vastuun tilojen toimivuudesta, asiakkaan tilojen toteuttamiseen tarvittavat varat vapautuvat muuhun käyttöön.

Liiketoimintamalli

2

Tilat palveluna -vuokramalli

Hoivatilat huolehtii kaikista rakentamiseen liittyvistä asioista, kohteen käytettävyydestä sekä sovituista ylläpitopalveluista koko vuokra-ajan. Asiakas saa aina yhden kiinteän vuokrahinnan, joka sisältää valitut palvelut.

Tilat palveluna

3

Kokenut hankkeiden toteuttaja

Olemme tehneet jo yli 200 hanketta yli 60 kuntaan. Kokemukset ovat hioneet toimintatapamme tehokkaiksi. Tunnemme hoivarakentamisen erityisvaatimukset lupamenettelystä sisustamiseen.

Katso referenssit