← Selaa referenssejä

Case: Palvelukoti Rantakartano Oy, Ulrikakoti, Loviisa

Palvelukoti Rantakartano Oy:n omistaman Ulrikakodin pihapiiri Loviisassa on idyllinen sekoitus historiaa ja nykyaikaa. Historialliseen ympäristöön toteutetiin nykyaikaiset hoivapalvelun tilat vanhaa kunniottaen.

Ulrikakodin pihapiirissä komeilee harvinaisuus, Museoviraston suojelema historiallinen puurakennus Ulrikahovi. Huolella säilytetty Ulrikahovi palvelee kokous- ja juhlatilana sekä Bead&Breakfast-majoitustilana. Täysin uusi, tehostetun palveluasumisen vaatimusten mukaisesti toteutettu Ulrikakoti taas kätkee suojiinsa lähes kymmenen itsenäisesti asuvan ikäihmisen kotia ja 20 paikkaa heille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa.

”Koko rakennusten muodostama alue on asukkaiden käytettävissä”, kertoo Ulrikakodin omistavan Palvelukoti Rantakartano Oy:n hallintojohtaja Kaarina Liljeström. ”Uudet tilat ja pihapiiri synnyttävät nyt toiminnan käynnistyttyä jatkuvasti uusia ideoita”, Liljeström jatkaa ja kertoo, että pihapiirin osalta puhetta on ollut ainakin kasvihuoneesta ja ympäristötaiteesta.

Kokemuksella ketterästi

”Hoivatilat valikoitui yhteistyökumppaniksemme, sillä heillä oli hyvä näkemys siitä, millaisia vaatimuksia Ulrikakodin tapainen toiminta tiloille asettaa”, toteaa Palvelukoti Rantakartano Oy:n toimitusjohtaja Marko Lähdeaho. ”Lisäksi Hoivatilojen mallissa on se hyvä puoli, että meidän ei itse tarvitse omistaa seiniä. Voimme keskittyä siihen minkä me osaamme parhaiten, eli hoitamiseen”, täydentää hallintojohtaja Liljeström.

Liljeström myös kiittelee Hoivatiloja siitä, kuinka paljon he pääsivät vaikuttamaan tiloihin rakentamisen edetessä. ”Hoivatilojen kanssa keskustelu oli välitöntä ja meidän mielipiteemme huomioitiin hyvin”, Lähdeaho täydentää.

Ulrikakodin uudisrakennuksen edistymistä on seurattu tiiviisti myös Loviisan kaupungin taholta. Kaupunginjohtaja Olavi Kaleva pitää Hoivatilojen toimintamallia hyvänä: ”Kyseessä on ketterä konsepti. Hanke valmistui nopeasti, mutta laatu ei kärsinyt.”

Lähteet:

http://www.loviisansanomat.net/lue.php?id=7718
http://www.loviisansanomat.net/lue.php?id=7400

Kysy lisää: +358 207 349 100

Muita referenssejä