← Selaa referenssejä

Case: Touhula Liikuntapäiväkodit, Touhula Fallåker, Espoo

Yhteistyö Hoivatilojen kanssa on luonut Touhula Liikuntapäiväkodeille mahdollisuuden uudistaa varhaiskasvatuksen palveluita. Touhula Liikuntapäiväkodit kannustavat lapsia liikkumaan aktiivisesti sisällä ja ulkona, mitä tuetaan räätälöidyillä tilaratkaisuilla.

 

Touhula Fallåkerissa liikunta tehdään lapsille houkuttelevaksi. Päiväkodilta käydään muun muassa luistelemassa Leppävaaran jäähallissa, tehdään aktiivisesti retkiä lähiympäristöön ja mikä tärkeintä, päiväkodin tilat on toteutettu liikunnan ehdoilla. ”Olemme kiinnittäneet huomiota päiväkotiemme sääntöihin. Ohjenuorana on, että emme kiellä turhaan. Meillä saa ja oikeastaan kannustetaankin juoksemaan ja hyppimään sisällä!”, kertoo Touhula Liikuntapäiväkotien palvelupäällikkö Heidi Valio.

Touhula Varhaiskasvatus Oy on tehnyt yhteistyötä Hoivatilojen kanssa jo vuosia. ”Tunnemme toistemme toimintatavat. Hoivatilat on luotettava kumppani, jonka kanssa on ollut hyvä lähteä rohkeasti uudistamaan koko varhaiskasvatuspalvelua Suomessa”, toteaa Jari Mäki-Runsas, Touhula Varhaiskasvatus Oy:n toimitusjohtaja.

Uutta toimintaa lasten ideoista

Touhula Fallåkerin pihalla leikkivälineet on ryhmitelty siten, että ne kutsuvat lapset liikunnallisiin leikkeihin mutta samalla pihalle jää hyvin tilaa peleille. Päiväkodin sisätilat ovat väljät ja avarat. Tilojen kalustustukseen ja erityisesti kalusteiden määrään kiinnitetty erityisesti huomiota. Kalustus on tietoisesti pidetty vähäisenä, jotta tilaa jää varmasti vauhdikkaammallekin menolle. Lisäksi päiväkodissa on erikseen liikuntasali, jossa on muun muassa kiinteä kiipeilyseinä pienille huimapäille.

Touhula Fallåkerissa panostetaan myös lasten omaehtoiseen liikkumiseen ja toimintaan. ”Lasten ideoita kuunnellaan ahkerasti ja toiveita huomioidaan toiminnassa”, Valio kertoo. Samalla päiväkodin toimintaan haetaan täysin uudenlaisia malleja muun muassa kumppaneiden kanssa. ”Aloittelemme yhteistyötä Espoon tanssiopiston kanssa ja Touhula Fallåkerissa pyörii jo uudenlainen päiväkotitoimintaa laajentava Liikkari-kerho”, Valio toteaa tyytyväisenä.

Kysy lisää: +358 207 349 100

Muita referenssejä