← Selaa referenssejä

Case: Touhula Liikuntapäiväkodit, Touhula Tikasmäki, Espoo

Touhula Liikuntapäiväkodit on täysin kotimainen yritys, jonka jokaisessa päiväkodissa tuetaan lasten liikkumista. Touhula Tikasmäessä Espoossa opitaan samalla myös englantia.

Touhula Tikasmäen sisätiloissa on siellä täällä puolapuita. Katossa roikkuvat renkaat, jotka odottavat jo innokkaita temppuilijoita, ja pihalla on jopa oma tekonurmikenttä. Tammikuusta 2016 alkaen päiväkodin tiloissa temmeltää kuusi lapsiryhmää, joista osa toimii täysin englanninkielellä. ”Touhula Tikasmäki innostaa lapsia liikkumaan ja tarjoaa samalla kieltä rikastuttavan oppimisympäristön”, esittelee Touhula Liikuntapäiväkotien palvelupäällikkö Heidi Valio. ”Englanninkielisten ryhmien henkilökunta on kielitaitoista ja todella motivoitunutta. Suomenkielistenkin ryhmien lapset saavat päiväkodin arjessa varmasti ainakin kielikasteen”, ennustaa Valio pilke silmäkulmassaan.

Yhteistyöstä avain kasvuun

Touhula Tikasmäki on jo toinen Espooseen lyhyen ajan sisällä avattava Touhula Liikuntapäiväkoti. ”Hoivatilojen toimintamalli on mahdollistanut meille nopeamman kasvun,  kun rakennuksiin ei ole tarvinnut sitoa omaa pääomaa”, kiittelee Touhula Varhaiskasvatus Oy:n toimitusjohtaja Jari Mäki-Runsas.

Pitkä, tiivis yhteistyö Hoivatilojen kanssa on luonut Touhula Liikuntapäiväkodeille ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää omaa palveluaan. ”Kun sisätilojen kaikissa ratkaisuissa voidaan huomioida toimintamme painopiste, on lopputulos aidosti liikkumaan kannustava”, palvelupäällikkö Valio kiittelee. Liikunnallisuuden ehdot näkyvätkin sisätiloissa sekä erilaisina välineinä että tilojen kalustuksessa. Touhula Tikasmäessäkin kalusteita on mahdollisimman vähän, jotta tilaa liikunnan riemulle jää mahdollisimman paljon. Vastaavasti päiväkodin pihalla välineet on ryhmitelty siten, että ne houkuttelevat lapsia luomaan omia liikunnallisia leikkejään mutta jättävät samalla tilaa pallopeleille ja ohjatulle liikunnalliselle toiminnalle.

Kysy lisää: +358 207 349 100

Muita referenssejä