← Selaa referenssejä

Case: Vekara Päiväkodit, LoistoVekara, Vantaa

LoistoVekarassa sekä nauretaan että poljetaan jalkaa. Jos jäät seuraamaan tilannetta pidemmäksi aikaa, ehdit huomata, että kyseessä onkin hauska draamallinen tunneilmaisuleikki.

Vekara Päiväkodit Oy:n uusin tulokas LoistoVekara avattiin Vantaan Tammistoon elokuussa 2015. LoistoVekara on ilmaisukasvatukseen painottunut päiväkoti, jonka toiminnassa sovelletaan Reggio Emilia –pedagogiikkaa. Sen keskeinen arvo on lasten ja aikuisten oikeus olla oman elämänsä tärkeitä toimijoita. Laadukkaaseen ja persoonalliseen päivähoitoon satsaaminen on kaupunginosillekin kilpailukeino. ”Monille nuorille perheille päivähoito on ykköskriteeri asuinalueen valinnassa”, Vekara Päiväkotien toimitusjohtaja Tarja Vikström valottaa.

Yhteistyöstä kasvuvoimaa

LoistoVekarassa nauretaan, eläydytään, liikutaan, luodaan ja nautitaan yhdessä oppimisesta. Kaikille vekaroille tarjotaan mahdollisuuksia loistaa. Iloisenvärinen talo kätkee sisäänsä juuri päiväkodin tarpeita ajatellen suunnitellut tilat, jotka mahdollistavat Vekara Päiväkodeille keskeisen pienryhmätoiminnan. Tilaa on myös sisäpeleille ja liikunnalle – omia rajoja voi koetella esimerkiksi kiipeilyseinällä. LoistoVekarassa on kuusi lapsiryhmää, jotka on nimetty tutun klassikkosadun mukaan: talosta löytyvät Ujot, Nuhanenät, Uneliaat, Vilkkaat, Lystikkäät sekä Viisaat.

”Meillä on tällä hetkellä 14 päiväkotia Pohjois-Pohjanmaalla, Pirkanmaalla ja nyt myös Vantaalla. Toimiva yhteistyö Hoivatilojen kanssa on ollut edellytyksenä toimintamme laajentumiselle ja kasvulle, Vantaan LoistoVekara on jo kahdeksas yhteistyöprojektimme. Vastuualueiden painotus on hioutunut vuosien aikana, ja nykyään tulemme Hoivatilojen vuokralaisiksi täysin valmiiseen kiinteistöön, jonne tuomme päivähoitopalvelun”, Vekara Päiväkotien toimitusjohtaja Tarja Vikström kertoo.

 

Kysy lisää: +358 207 349 100

Muita referenssejä