← Selaa referenssejä

Case: Vekara Päiväkodit, VekaraPolku, Tampere

Hoivatilat Oy ja Vekara Päiväkodit valikoituivat täysin uudentyyppisessä kilpailutuksessa Tampereelle uuden palvelusetelipäiväkodin toteuttajiksi. Menestys oli molemmille yrityksille uusi pelinavaus.

Tampereen Lentävänniemen uudessa palvelusetelipäiväkodissa touhuaa syksystä 2015 lähtien lähes 90 lasta. Palvelusetelipäiväkoti tulee täydentämään alueella jo toimivia palveluja ja lisäksi sitä voivat sovitusti käyttää myös naapurikuntien asukkaat. ”Palvelusetelin avulla voimme tarjota kuntalaisille yhä useampia vaihtoehtoja”, taustoittaa palvelusetelin hyödyntämistä Tampereen kaupungin suunnittelupäällikkö Vesa Komonen ja jatkaa: ”Palvelusetelijärjestely on kunnalle myös kevyempi. Se ei sido kunnan investointivaroja.” Komosen näkemyksen jakaa ja sitä täydentää Oulun kaupungin varhaiskasvatusjohtajana toiminut Arto Lamberg: ”Palveluseteli hillitsee investointien tarvetta erityisesti kasvukeskuksissa ja alueilla, joilla palveluiden tarve kasvaa ripeästi.”

Hoivatilat ja Vekara voitokkaina

Tampereen palvelusetelipäiväkotiin rakennuttaja ja palveluntuottaja valittiin valtakunnankin mittakaavassa täysin uudenlaisella tavalla, jossa valinta tehtiin kutsukilpailun ja haastattelujen perusteella. ”Hoivatilojen ja Vekaran ehdotus erottui edukseen”, toteaa Komonen. Komoselta kiitoksen saa erityisesti yritysten yhteisen ehdotuksen tontinkäyttösuunnitelma sekä se, kuinka ehdotuksessa oli huomiotu päiväkotia ympäröivän luonnon käyttö. Vekara Päiväkodit Oy:n toimitusjohtaja Tarja Vikström kommentoi valintaa tyytyväisenä: ”Meidän yrityksemme kehittämisen ja kasvun kannalta tällä valinnalla oli erittäin suuri merkitys” ja jatkaa: ”Ilman luotettavan kiinteistöyhteistyökumppanin kanssa toimintamme laajentuminen tässä mittakaavassa ei olisi ollut mahdollista.”

Yhteistyö tuo tehokkuutta

”Meille on tärkeää saada laadukkaat, päiväkotitoimintaan suunnitellut tilat kustannustehokkuutta unohtamatta. Siten voimme keskittyä oman ydinliiketoimintamme kehittämiseen”, avaa Vekara Päiväkodit Oy:n Vikström Hoivatilojen kanssa tehtävän yhteistyön merkitystä. Resurssien vapautuminen ydinosaamisen hiomiseen onkin palveluyrittäjälle äärimmäisen tärkeää, sillä Vikström ja Komonen uskovat molemmat yksityisten palvelujen jatkossa vain kasvavan. “Palveluseteli rikastuttaa palvelutuotantoa, minkä ansiosta kuntalaisilla on jatkossa yhä laajempi valinnanvapaus”, Komonen muistuttaa.

Kysy lisää: +358 207 349 100

Muita referenssejä