Uutiset | 28.3.2017

Tapateko-palkinto Lahden palvelukorttelille

Lahdessa toimii samassa pihapiirissä hoiva- ja päiväkoti. Siellä on helppo tehdä vierailuja ristiin rastiin. Palvelukortteli on Hoivatilojen tarjoama kokonaisuus, joka yhdistää saumattomasti eri ikäryhmien palvelut. Hoivakodin palveluista vastaa Mikeva Oy (nyk. Attendo Oy)  ja varhaiskasvatuksesta Pilke Päiväkodit Oy. Tapaseura ry on myöntänyt näille toimijoille Vuoden Tapateko 2015 -palkinnon.

Päiväkoti- ja hoivapalvelut yhdistävän kohteen vahvuus on sen pieni koko, joka mahdollistaa kodinomaisen palvelun. Yhdistelmä luo loistavat puitteet ikäihmisten aktiivisuutta tukevalle yhteistyölle, toimialajohtaja Ismo Rautiainen Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymästä sanoo.

Palvelukortteli sisäkuva Lahti

Suomessa on ollut pitkään vallitsevana ikäihmisten asumismuotona laitoshoito. Nyt on tapahtunut muutosta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan palveluasuminen korvaa yhä useammin laitoshoidon kunnissa. Viimeisten 15 vuoden aikana pitkäaikaisen laitoshoidon osuus on pienentynyt 8,1 prosentista 2,6 prosenttiin (THL 2016).

Valokuvat: Jukka Kinnunen

Edellinen Seuraava