Blogi | 23.5.2017 | Mika Ruonakangas

”Teen työtä jolla on merkitystä”

Aloitin toukokuun alussa työt Hoivatiloissa kiinteistöpäällikkönä. Työtehtäviini kuuluu Hoivatilojen kiinteistöistä sekä talotekniikkajärjestelmien toiminnasta ja kunnossapidosta huolehtiminen. Tiivis yhteistyö asiakkaiden kanssa varmistaa sen, että tiloissamme on hyvä toimia, asua ja työskennellä.

Uskon, että vastuullisella rakentamisella, suunnitelmallisella ja palveluhenkisellä kiinteistöjen ylläpidolla saavutamme käyttäjien toiveiden mukaiset viihtyisät sekä energiatehokkaat toimitilat, jotka myös kestävät pitkälle tulevaisuuteen.

Ennen Hoivatiloja olen työskennellyt automaatio- ja talotekniikan projektipäällikkönä sekä erilaisissa kiinteistön ylläpitopalveluiden esimiestehtävissä. Minulla on myös työkokemusta teollisuus- ja rakennusautomaatiojärjestelmien ohjelmointityöstä. Pystyn hyödyntämään aiempaa työkokemustani nykyisissä tehtävissäni sekä auttamaan uusien projektiemme suunnitteluun ja rakennuttamiseen liittyvissä asioissa.

Digi osaksi arkea

Olen huomannut, että Hoivatiloilla hyödynnetään laajasti digitalisoitumisen tarjoamia uusia mahdollisuuksia. Kiinteistöjen ylläpidon osalta tästä yhtenä esimerkkinä on kiinteistöautomaatio ja sen etävalvonta. Kaikki kiinteistömme ovat etävalvonnan piirissä, joten pystymme valvomaan hälytyksiä, lämpötiloja ja ilmastoinnin toimivuutta tarvittaessa ympärivuorokautisesti koko Suomen alueella. Konkreettisin hyöty on se, että pystymme auttamaan asiakkaitamme ja kiinteistöhuoltoa esimerkiksi kiinteistöjen energiankäytön hallinnassa ja talotekniikan prosessien säädöissä.

Tällä hetkellä selvitämme erilaisia vaihtoehtoja kiinteistöjen sisäilmaolosuhteiden mittaamiseen ja mittaustulosten hyödyntämiseen niin rakennusprojektissa kuin koko kiinteistön käyttöiän aikana. Kiinteistöissämme on käytössä sähköinen huoltokirja, josta löytyy helposti kaikki kiinteistöjen ylläpidossa tarvittavat dokumentit, kuten LVI-, -sähkö- ja arkkitehtipiirustukset sekä säätöpöytäkirjat ja käyttöohjeet.

Hoivatiloilla saan olla mukana kehittämässä uusia toimintatapoja ja hyödyntämässä digitalisaation tuomia mahdollisuuksia. Samalla saan tehdä työtä erittäin tärkeiden hankkeiden parissa, joissa rakennetaan uusia viihtyisiä tiloja niin pienille päiväkotilaisille kuin kaikenikäisille hoivatilojen käyttäjille sekä heidän henkilökunnalleen. Koen, että teen sellaista työtä, jolla on todellakin merkitystä.

Edellinen Seuraava