Blogi | 19.9.2019

Tilat palveluna – enemmän kuin seinät

Hoivatilat perustettiin kymmenen vuotta sitten luomaan ratkaisuja yhteisiin haasteisiimme. Tavoitteemme on, että asiakkaamme – kunta, palveluyritys tai järjestötoimija – saa kiinteistön kauttamme käyttöönsä helposti, palveluna. Vuokra-aika, tilat ja lisäpalvelut räätälöidään aina asiakkaan mukaan. Hoivatilat jää kiinteistön aktiiviseksi omistajaksi ja kantaa kiinteistöriskin. Tämä toimintamalli on hioutunut noin kahdensadan toteutuksen myötä.

Maailma muuttuu yhä nopeammin ja se haastaa uudistamaan myös kiinteistöjen toteutus- ja omistamismalleja. Erityisesti viimeisten parin vuoden aikana myös kunnat ovat aktivoituneet elinkaari- ja vuokraratkaisujen osalta. Yhä useammin koulu, päiväkoti tai hoivakoti vuokrataan yksityiseltä toimijalta.

Siilinjärven vireä kunta Kuopion naapurissa on edustanut tässä edistyksellisyyttä. Jo vuonna 2012 toteutimme päiväkotikiinteistön, johon kunta tuli vuokralle ja palveluntuottajaksi. Tämän vuoden aikana Siilinjärvelle on valmistunut ikäihmisten palvelukeskus sekä koulu vuokramallilla. Parhaillaan toteutamme vuokrapäiväkoteja Oulun, Vaasan ja Rovaniemen kaupungeille – erilaisilla palvelusisällöillä. Mikkeliin valmistuu vuokramallilla koulu. Vuokrasopimusten kestot vaihtelevat 10-25 vuoden välillä. Monet muutkin kunnat ovat käynnistäneet kilpailutusprosessin. ”Mannerlaatat” liikkuvat.

Hoivatilat haluaa olla luotettava ja sitoutunut kumppani sivistys- ja sote-kiinteistöjen toteuttajana ja omistajana.

Haluamme rakentaa luottamusta ja kestävää kumppanuutta, joka hyödyttää koko yhteiskuntaa! Riski kiinteistöjen kunnosta ja toimivuudesta on sen omistajalla. Kumppanuusmallissa vuotuinen kiinteistökustannus on täsmälleen etukäteen tiedossa ja hintalappu riskin siirtämisestä on maltillinen. Tilat voi hankkia palveluna.

Edellinen Seuraava