Blogi | 22.12.2020

Toimitusjohtajan joulutervehdys

Päättyvä vuosi 2020 jää erikoisuudessaan historiankirjoihin. Maailmanlaajuinen pandemia on ravistellut ihmiskuntaa laajasti. Sillä on merkittäviä taloudellisia ja toiminnallisia vaikutuksia valtioiden ja kuntien, yritysten ja yhteisöjen sekä meidän jokaisen henkilökohtaiseen elämään.

Etätyöstä on tullut uusi normaali. Hämmästyttävän nopeasti otimme maaliskuussa haltuun erilaiset etätyökalut. Vaikka muutoksiin liittyy kipujakin, niin rohkenisin arvioida, että työtehot jopa nousivat. Monet matkustustunnit on nyt käytetty tehokkaammin. Toisaalta, kyllä kasvotusten tapahtuvia kohtaamisia ja ”normaalia” elämää on ikävä. Etänä olemme aina etäämpänä.

Meillä Suomessa kulunutta vuotta on leimannut koronan lisäksi, jälleen kerran, keskustelu sote-uudistuksesta. Siihen liittyy keskeisesti valtion, hyvinvointialueiden ja kuntien vastuunjako sekä yksityisten palveluntuottajien rooli tulevaisuudessa. Toivon todella, että yksityisten ja kolmannen sektorin keskeinen rooli halutaan uudistuksessa säilyttää.

Myös palvelukiinteistöjen toteutusmallit ovat murroksessa. Yksityiseltä sektorilta tuttu tilat palveluna -vuokramalli on yleistymässä myös julkisella sektorilla. Yhä useampi kunta toteuttaa koulun, päiväkodin tai palvelukodin vuokramallilla, yksityisen kumppanin toimiessa toteuttajana.

Meille hoivatilalaisille vuosi on ollut tapahtumarikas. Tammikuussa yhtiöstämme tuli Aedifica-konsernin tytäryhtiö ja kesän korvalla poistuimme Nasdaq Helsingin pörssilistalta. Aedifica on tuonut toimintaamme laajemmat hartiat taloudellisesti ja toiminnallisesti. Luomme nyt parempaa yhteiskuntaa osana eurooppalaista konsernia.

Hoivatilat jatkaa suomalaisena yhtiönä ja vastaamme pohjoismaisesta markkinasta. Meillä on yli 30 omaa toimihenkilöä sekä tiivis kumppaneiden verkosto. Tämänkin vuoden aikana on valmistunut runsaasti upeita palvelukoteja, -kortteleita, kouluja ja päiväkoteja sekä yksityisille että julkisille vuokralaisasiakkaille.

Eteenpäin katsomme luottavaisesti. Uusi vuosi avaa uudet mahdollisuudet. Arvomme – vastuuntunto, aktiivisuus ja rohkeus – ohjaavat toimintaamme myös ensi vuonna.

Hyvää ja rauhallista joulua sinulle ja läheisillesi!

Edellinen Seuraava