Artikkelit | 14.5.2019

Tunteet ja arvot pelissä myös varallisuudenhoidossa

Tärkeä merkkipaalu Hoivatilojen kasvutarinassa oli Obsido yhtiöiden mukaantulo yhtiön omistajaksi. Elettiin vuotta 2013, kun ammattilaisjääkiekkoilijoiden varallisuutta hallinnoiva jasijoittava tamperelainen Obsido yhtiöineen nousi Hoivatilojen pääomistajaksi.  Vuoden 2014 aikana omistusosuus oli jo lähes 40 prosenttia. Tähän päätökseen tarvittiin luottamusta ja rohkeutta. Rohkeus onkin yksi Hoivatilojen neljästä arvosta, ja luottamus puolestaan yksi Obsidon arvoista.

Luottamus mahdollistaa rohkeuden

Obsidon perustaja on ex-kiekkoilija Jani Nikko. SM-liigassa Ilvestä, HPK:ta ja HIFK:ta edustanut huippupuolustaja suoritti peliuransa aikana amk-tutkinnon. Kun pelaaminen jäi, opiskeli Nikko kauppatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistossa, pääaineina laskentatoimi ja rahoitus. Ammattiurheilijoiden yksilölliseen varainhoitoon erikoistunut Obsido Sports on hoitanut urheilijoiden varallisuutta jo yli kymmenen vuoden ajan. Jani Nikko suositteleekin ammattiurheilijalle säästämistä, sillä urheilija tienaa palkkatuloja huomattavasti lyhyemmältä ajanjaksolta kuin normaali palkansaaja, ja uran jälkeen tulot voivat loppua äkillisesti.

– Hoivan ja varhaiskasvatuksen megatrendit ja kustannustehokkaasti toteutetut erityiskiinteistöt kiinnostivat, ja olimme jo aiemmin selvitelleet markkinaa erästä toista potentiaalista sijoituskohdetta tutkiessamme. Samoin

Obsidon perustajaosakas ja hallituksen puheenjohtaja Jani Nikko

tunnistimme, että yhteiskunnan resurssit olivat ja ovat riittämättömät esimerkiksi vanhenevan väestön tarpeisiin vastaamiseen.

– Tähän saumaan tuli puhelu investointipankista, ja meille tarjottiin osallistumista Hoivatilojen suunnattuun osakeantiin. Sovimme tapaamisen Hoivatilojen toimitusjohtajan Jussi Karjulan ja hallituksen puheenjohtajan Pertti Huuskosen kanssa. Tapaaminen, ja erityisesti Jussin ja Pertin persoonat sekä osaaminen, synnytti luottamuksen, jonka turvin oli helppo olla rohkea ja sijoittaa mielenkiintoiseen kasvuyhtiöön, muistelee Obsidon perustajaosakas Jani Nikko.

OBSIDON ARVOT:

Asiakaslähtöisyys – Olemme olemassa asiakasta varten.
Luottamus – Ansaitsemme asiakkaan luottamuksen päivittäisellä teoilla. Uskallamme sanoa asiat niin kuin ne ovat.
Pitkäjänteisyys – Teemme aina asiakkaan edun mukaisia asioita pitkäjänteisesti.
Ammattiylpeys – Haluamme tehdä asiat kerralla kunnolla ja oikein.

Yhteiset arvot luottamuksen perustana

Kun on itse pelannut ammatikseen jääkiekkoa, on helppo ymmärtää kiekkoilijoiden arkea ja samaistua heidän elämäntilanteeseensa.

Varainhoidossa kaikki perustuu kuitenkin luottamukseen, joka syntyy päivittäisellä tekemisellä. Olipa yrityksen visio mikä tahansa, niin arvojen perustalle rakennettu yrityskulttuuri on se, mikä auttaa tavoitteiden saavuttamisessa ja ohjaa oikeisiin valintoihin, tuumailee Nikko.

Obsidon arvot ovat asiakaslähtöisyys, luottamus, pitkäjänteisyys ja ammattiylpeys. Arvot on yrityksessä yhdessä mietitty, ja niiden mukaan ollaan sitoutuneita toimimaan. Obsidossa halutaan toimia pitkäjänteisesti ja asiakaskeskeisesti.

– Luottamuksen rakentamiseen menee vuosia, mutta sen voi menettää hetkessä. Tämän vuoksi haluammekin korostaa asiakkaillemme, että olemme varainhoitoyhtiö, emme myyntiyhtiö. Emme halua myydä mitään, mikä on asiakkaan etujen vastaista. Lisäksi olemme ammattiylpeitä ja pyrimme tekemään kaiken kerralla mahdollisimman hyvin, kertoo Nikko.

Faktat:

  • Obsido Group -konsernin muodostavat emoyhtiö Obsido Group Oy sekä sen 100-prosenttisesti omistamat Obsido Oy ja Obsido Rahastoyhtiö Oy.
  • Obsido Group -konsernissa on tällä hetkellä Tampereella, Helsingissä, Oulussa ja Tukholmassa sijaitsevissa toimipisteissään 18 työntekijää. Konsernin hallinnoima sijoitusvarallisuus oli vuonna 2018 yli 200 miljoonaa euroa.
  • Obsido on vuonna 2006 perustettu suomalainen vakavarainen Finanssivalvonnan hyväksymä toimiluvallinen sijoituspalveluyritys, jonka palvelut on suunnattu yksityishenkilöille, yrityksille ja yhteisöille. Obsido Sports -yksikkö on erikoistunut ammattiurheilijoiden yksilölliseen varainhoitoon.
  • Obsidon varallisuudenhoito perustuu pitkäjänteiseen, läpinäkyvään ja kustannustehokkaaseen ”maalaisjärkivarainhoitoon”.
  • Obsido Rahastoyhtiö hallinnoi neljää sijoitusrahastoa ja kahta kiinteistöihin sijoittavaa vaihtoehtorahastoa.
Edellinen Seuraava