Blogi | 14.2.2018

Uuden alussa

Tammikuun alussa saavuin innoissani ja jännittyneenä uudelle työpaikalleni Hoivatiloihin. Taakse oli jäänyt yli kymmenen vuotta vapaarahoitteisen asuntoliiketoiminnan ja ruotsalaisen yrityskulttuurin parissa. Edessä oli perehtyminen hoivasektorin kiinteistöliiketoimintaan suomalaisessa pörssiyrityksessä.

Uusi esimieheni Jussi otti minut vastaan ja juttu lähti heti luistamaan. Päätimme varata reippaasti aikaa kahdenkeskisille perehdytyskeskusteluille. Perehdytys on vastavuoroista tekemistä. Onnistuakseen se vaatii molempien aktiivisuutta.

Työpaikan vaihdos testaa muutosmyönteisyyttä

Uuteen yritykseen tutustuminen on ollut kiinnostavaa. Aluksi toimintaa katsoo ulkopuolisena, kunnes pikkuhiljaa perehtymisen edetessä siirryt enemmän ja enemmän sisälle yritykseen. Uuden työntekijän alkutaival onkin yritykselle arvokasta aikaa, silloin uusi tulokas voi nähdä uusia mahdollisuuksien yrityksen toiminnassa. Ja ”vanhojen” työntekijöiden kanssa samaa voi jatkaa kysymällä, mitä kehittämisideoita sinulla on mielessäsi ja miten voisimme viedä ne käytäntöön.

Olen pitänyt itseäni muutosmyönteisenä ihmisenä. Työpaikan vaihdos uudelle toimialalle kasvuyritykseen testaa, olenko sitä todella. Hoivatilojen energinen ja innovatiivinen yrityskulttuuri on ollut minulle silmiä avartavaa: miten eri tavoin yritykset voivat saada hyviä tuloksia aikaiseksi. Olen luvannut itselleni olla avoin uudelle, unohtamatta vuosien aikana hankkimaani kokemusta ja osaamista. Pidän itseäni edelleen muutosmyönteisenä.

Arkirutiinien muutos piristi

Ensimmäinen kuukausi on ollut hektinen ja uutta asiaa on tullut suuren hyökyaallon lailla. Tilanteessa täytyy olla itselleen armollinen, perehtyminen ja uuden omaksuminen vie aikaa. Toisaalta uusi työ on antanut paljon energiaa, myös vapaa-aikaan.

Tulospaineet tuntuvat jo niskassa. Minulle asetetut tavoitteet ovat selkeitä suuria kokonaisuuksia. Suunnitelma tavoitteiden saavuttamiseksi ei vielä ensimmäisen kuukauden jälkeen ole täysin selvä. Tavoitteiden saavuttaminen tulee kuitenkin vaatimaan paljon määrätietoista työtä ja keskittymistä oikeiden asioiden tekemiseen.

Parasta uuden työn aloittamisessa on kuitenkin uusiin työkavereihin tutustuminen. On hienoa löytää ympäriltään pikkuhiljaa ihmisten erilaista osaamista ja lahjakkuutta. Me ihmiset teemme tulokset yhdessä. Tämä ajatus rauhoittaa mieltä – tulospaineita ei tarvitse kantaa yksin.

Tästä on hyvä jatkaa.

Edellinen Seuraava