Uutiset | 11.4.2017

Uusi palvelukortteli rakenteilla Uuteenkaupunkiin

Uuteenkaupunkiin on syntymässä Suomen suurin tehdas, jonka palveluksessa kotimaassa ensi vuonna on 3500 työntekijää.  Kyseessä on tietenkin Valmet Automotive, jolla on käynnissä mittavat rekrytoinnit. Samanaikaisesti Santtion asuinalueelle on tulossa Hoivatilojen tuottama palvelukorttelikokonaisuus, johon kuuluu K-Market, päiväkoti ja kehitysvammaisten palvelutalo. Näistä palveluista vastaa Touhula Varhaiskasvatus ja Attendo. Palvelukortteli valmistuu vuoden 2017 aikana.

Uudet palveluntarjoajat erittäin tervetulleita Uuteenkaupunkiin.
– Yksityiset palveluntarjoajat ovat tervetulleita. Pidän tärkeänä, että palvelut tuotetaan monipuolisesti ja sitä mukaan markkinat toimivat tehokkaasti, Uudenkaupungin kaupunginjohtaja Atso Vainio toteaa.

Vainio jatkaa vielä.
– Haluamme suhtautua avoimesti erilaisiin ratkaisuihin palveluiden turvaamiseksi ja pidämme tärkeänä, että eri toimijoille taataan tasapuoliset mahdollisuudet. Olemme kuulleet, että lähialueen asukkaat odottavat kauppaa innolla ja kokonaisuuden myötä asuinalueen palveluntarjonta kasvaa merkittävästi. Vakituisten asukkaiden lisäksi kauppa tulee palvelemaan myös monia mökkiläisiä, sillä se asettuu sopivasti heidän ajoreitilleen.

K-Market avaa uuden ajan lähikaupan

Kesko vuokraa uudesta palvelukeskuksesta noin 650 neliön liiketilan ja avaa siinä ensi vuoden lopulla K-marketin. K-Market on moderni kylä- tai kaupunkiyhteisön keskus, 2020-luvun kyläkauppa. K-Marketin kauppias luo valikoiman ja palvelut omien asiakkaiden toiveiden mukaisesti, joten jokainen K-Market on lähialueensa asiakkaiden näköinen.

– Uudella palvelukeskuksella on upea sijainti lähellä asiakkaita ja olemme tyytyväisiä, kun pääsemme mukaan tekemään uusikaupunkilaisille uusia kauppapalveluita, Keskon Lounais-Suomen aluejohtaja Olli Setänen sanoo.

Palvelukortteli avaa uusia työpaikkoja

Hoivatilat on ollut edelläkävijä päivä- ja hoivakotitilojen sekä palvelukortteleiden konseptoinnissa. Uudenkaupungin investointikokonaisuuteen kuuluu lähikauppa, päiväkoti ja kehitysvammaisten palvelutalo, jotka valmistuvat vuoden 2017 aikana. Investointikokonaisuuden arvo on lähes kuusi miljoonaa euroa. Sovitut uudet kohteet tarjoavat hoivan tai varhaiskasvatuksen tilat noin 100 käyttäjälle. Uusia työpaikkoja tuotettaviin tiloihin syntyy noin 30-40. Rakentamisen aikana hankkeet työllistävät noin 30 työntekijää.

Edellinen Seuraava