Hoivatilat saa 5o miljoonan rahoituksen Euroopan investointipankilta

Euroopan investointipankki ja Suomen Hoivatilat ovat sopineen 50 miljoonan euron pitkäaikaisrahoituksesta. Ensimmäinen 30 miljoonan laina on jo allekirjoitettu. Sillä tuetaan Hoivatilojen uusiin hoivakiinteistöihin tekemiä investointihankkeita. Valmistuttuaan hankkeiden odotetaan tuovan yhteensä lähes 2 700 lisähoitopaikkaa eri puolille Suomea.

EIP:n lainaustoiminnasta Pohjois-Euroopassa vastaava varapääjohtaja Alexander Stubb sanoi: ”Hoivatiloilla on keskeinen asema Suomen hoiva-alan kehittämisessä. Väestön ikääntyessä koko EU:ssa tarvitaan jatkuvasti enemmän sairaaloita ja hoivapalvelujen tarjoajia terveydenhuollon tulevaisuuden turvaamiseksi. Olen ylpeä siitä, että pankki voi olla mukana tukemassa tätä erityishanketta, jonka avulla saadaan aikaan uusia hoivavalmiuksia. Olen myös varma, että EIP:n Suomen hoiva-alalle antama tuki ei lopu tähän.”

Hoivatilat Oyj:n toimitusjohtaja Jussi Karjula lisäsi: ”Olemme hyvin tyytyväisiä yhteistyön aloittamiseen EIP:n kanssa. Suomessa on valtava kysyntä uusille hoiva- ja päivähoitotiloille.  Hoivatilat on voimakkaasti kasvava yhtiö. EIP:n rahoitus yhdessä muiden pankkien kanssa mahdollistaa noin sadan miljoonan euron investoinnit tai uudishankkeet.”

Lue lisää Euroopan investointipankin sivuilta.