Iisalmen Tuikkeessa lasten päivähoidon lisäksi omaishoidettavien päivähoitoa

– Alusta asti meille oli selvää, että emme halua kiinteistön omistajaksi. Miettiessämme eri vaihtoehtoja Iisalmen kaupungin elinvoimapalvelujen yritysasiantuntija Virpi Murtola vinkkasi meille Suomen Hoivatiloista. Tutkimme Hoivatilojen verkkosivut tarkkaan ja päätimme ottaa heihin yhteyttä. Meille oli tärkeää, että Hoivatilat on suomalainen yritys, Tissari kertoo.

Tilaa, valoa ja toimivuutta

Uuden päiväkodin suunnittelu lähti Hoivatilojen kanssa ripeästi käyntiin. Alun perin yrittäjien haaveena oli hirsipäiväkoti, mutta ulkovuori ei olisi tällöin vastannut kaupunkikuvan vaatimuksia. Huhtikuussa päiväkodissa vietettiin harjannostajaisia ja rakennustyöt olivat edenneet jo pitkälle. Yrittäjiä miellyttävät erityisesti riittävän suuret tilat, hulppea kolmen metrin huonekorkeus ja suuret ikkunat. Myös iso varasto, joka helpottaa materiaalien järjestyksessä pysymistä ja tarvikkeiden löytymistä on erittäin tervetullut toimintaa helpottava asia.

Uusi palvelu omaishoidettaville

Tuija, toinen yrittäjistä, on koulutukseltaan toimintaterapeutti. Hänellä on jo pitkään ollut haaveissa laajentaa yritystoimintaa myös omaishoidon puolelle. Uuden päiväkodin toinen pääty onkin suunniteltu omaishoidettavien päivähoitoa varten. Uusi palvelu tuo suuren helpotuksen Iisalmen omaishoitajille. Hoidettavan voi tuoda päiväksi Tuikkeeseen ja omaishoitaja saa mahdollisuuden levätä ja hoitaa omia asioitaan. Hoidettavat voivat olla vanhuksia, nuoria tai ihan pieniä lapsia. Omaishoidettavien päivähoito on mahdollista klo 8-16 välillä ja maksu hoidetaan palvelusetelillä. Tilat mahdollistavat esimerkiksi hoidettavien pesemisen ja saunottamisen. Lisäksi tarkoituksena on, että ovet päiväkodin ja omaishoidettavien välillä ovat auki ja toimintaa suunnitellaan mahdollisuuksien mukaan yhdessä. Molemmat Tuikkeen asiakasryhmät rikastuttavat toistensa arkea luontevalla tavalla.

Ripeästi edennyt hanke

­­­­­ – Kun museovirastokin hyväksyi uuden päiväkodin suunnitelmat kesällä 2017, lähti rakennushanke ripeästi käyntiin. Kokonaisuudessaan Hoivatilat on ottanut kaikki toiveemme ja kommenttimme positiivisesti ja meitä on kuunneltu, Vainikainen toteaa.