Blogi | 28.2.2018 | Niko Mynttinen

Viikko kiinteistöasiantuntijan matkassa

Aloitin kiinteistöasiantuntijana Hoivatiloilla viime vuoden lopulla. Työni on ennen kaikkea asiakaspalvelua. Tule mukaani viikoksi kiinteistökiertueelle.

Viikko käynnistyy maanantaina koko firman yhteisellä videopalaverilla Espoo-Oulu-akselilla. Silloin käymme läpi viikon ajankohtaisimmat asiat isossa kuvassa ja tämän jälkeen perkaamme tiimikohtaiset tärkeät asiat. Viikonpäivistä maanantai on minun kannaltani viikon rauhallisin päivä. Silloin sovin seuraavien viikkojen menot ja tapaamiset. Päivä menee leppoisasti toimistolla sähköpostia ja puhelinta käytellen. Nyt olemme Espoon päässä ottaneet uuden perinteen omaksemme: juomme smoothiet koko porukan kanssa. Vaihdamme ajatuksia ja pohdimme yleismaailmallisia asioita lävitse vähän rennommalla fiiliksellä ja välillä juttu saattaa poiketa myös sivuraiteillekin…

Tiistai, keskiviikko ja torstai ovat päivistäni hektisimmät. Nämä päivät menevät suurimmaksi osin tien päällä maakunnissa takuutarkastusten ja vuosiauditointien parissa.

Takuutarkastuksissa ydinporukkana toimii rakennuttajan (allekirjoittanut), urakoitsijan ja asiakkaan edustaja/edustajat. Näissä tilaisuuksissa käymme läpi alle kaksi vuotta vanhoja kiinteistöjä. Haluamme mahdollistaa asiakkaillemme hyvät puitteet tehdä töitä. Korjaamme mahdolliset ongelmakohdat heti takuuaikana.

Ennakoivaa kiinteistöhuoltoa

Vuosiauditoinnit menevät aavistuksen suppeammalla porukalla. Niissä on mukana asiakkaan ja allekirjoittaneen lisäksi mahdollisuuksien mukaan myös kiinteistönhoitaja. Tällöin kartoitamme kokonaistilanteen kiinteistössä. Kirjaamme ylös kaiken mahdollisen kiinteistöön liittyen, jotta voimme huoltaa ja korjata sitä ajoissa eikä vasta sitten, kun on kriittinen tilanne. Tässä ydinsana on ennakoida. Tällä kierroksella saamme myös arvokasta tietoa siitä, mitä asioita voimme mahdollisesti tehdä toisin ja parantaa uusissa rakennuksissa, jotka ovat rakenteilla tai tulossa rakenteille.

Joka päivä ei ole auditointeja ja takuutarkastuksia. Välillä viikkoon mahtuu myös niin sanottuja tulipalojen sammutuksia. Kun tulee isompi tai vaikka vähän pienempi ongelma jossakin kiinteistössämme, niin silloin aika menee puhelimen ja sähköpostin parissa –  ongelma ratkaistaan mahdollisimman nopeasti, jotta asiakkaamme pystyvät keskittymään omaan työhönsä hyvin. Työnkuvaani kuuluu myös niin sanottuna yleismies Jantusena toimiminen, joka pitää sisällään kaikenlaisia juoksevia asioita, jotka liittyvät kiinteistöjen ylläpitoon.  Tarvittaessa autan myös kollegoja pattitilanteissa.

Perjantaina häämöttää viikonloppu. Ennen sitä on tehtävä takuutarkastusten ja vuosiauditointien pöytäkirjat. Välillä intoudumme rakennuttajaporukan kanssa intensiivisiin kiinteistöjemme ”kehityskeskusteluihin”. Mietimme yhdessä kaikkia rakentamisen vaiheita, onko asioita, joita voimme muuttaa ja kehittää paremmiksi.

Summa summarum

Kiinteistöasiantuntijan työhöni kuuluu erilaisia tarkastuskäyntejä. Tapaan niissä paljon uusia ihmisiä. Joten asiakaspalvelu on työnkuvassani isossa roolissa. Kuulen asiakkailtamme kehitysideoita kiinteistöistämme. Saamme asiakkailtamme arvokasta tietoa kiinteistöjemme käytettävyydestä. Tämä tieto kulkee meillä eteenpäin. Näin saamme rakennettua taas entistä parempia tiloja asiakkaillemme.

Tarkastuksissa tavataan!

Edellinen Seuraava