Herttuankulman palvelukortteli

Hyvinvointikodit Oskar & Malin

Nykyaikaista palveluasumista keskeisellä sijainnilla

Uutta Herttuankulman asuinaluetta kehitetään Turussa keskustan ja sataman läheisyydessä. Alueelle tulee monipuolisia palveluita sekä uudet kodit yli neljälle tuhannelle asukkaalle. Hoivatilojen rakennuttama Hyvinvointikeskus Herttuankulma tarjoaa tehostettua palveluasumista viihtyisässä, helposti saavutettavassa ympäristössä.

Herttuankulman palvelukortteli

Asiakas Ikifit Oy

Tyyppi Hoivakoti

Sijainti Turku

Asukkaiden määrä 50

Valmistumisaika 12/22

Operaattorina Hyvinvointikeskus Herttuankulmassa toimii Ikifit Oy. Tilat rakennutti ja omistajaa Hoivatilat Oyj. Ikifitin lähes identtiset hyvinvointikodit Oskar ja Malin sijaitsevat kerrostalon ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa. Talon ylemmissä kerroksissa on vuokra-asuntoyhtiö.

Molemmissa hyvinvointikodeissa on 25 asukashuonetta ja kodinomaiset, viihtyisät oleskelu- ja ruokailutilat sekä saunaosasto. Asukkaat voivat ulkoilla kauniilla viherpihalla ja viettää aikaa myös suurella lasitetulla parvekkeella.

Ikifitin toimitusjohtaja Leena Laranne kertoo, että Herttuankulmassa asutaan yhteisöllisesti ja mahdollisuuksien mukaan harrastetaan ja touhutaan yhdessä. Geriatrinen osaaminen on Ikifitillä erittäin korkealla tasolla ja asumispalvelut perustuvat hyvin pitkälle kuntouttavaan hoivatyöhön: hoivakotien henkilöstöön kuuluu fysioterapeutteja, jotka järjestävät ryhmä- ja yksilöterapiaa. Ateriapalvelut yksiköihin tuottaa saman konsernin yritys, sillä niiden halutaan olevan omissa käsissä. Näin varmistetaan laadukas lähiruoka asukkaille.

Leena Laranne toteaa Turussa olevan kysyntää tehostetulle asumispalveluille ja Ikifitillä sen toteuttamisesta vahva ja pitkä kokemus. Hän sanoo sijainnilla ja kulkuyhteyksillä olevan suuri merkitys niin asukkaiden omaisten kuin henkilöstön kannalta. Herttuankulman sijainti onkin aivan erinomainen, se sijaitsee vain 2,5 kilometriä Turun keskustasta, lähellä linnaa, jokirantaa ja Kakolanmäkeä, eikä upea Ruissalokaan ole kaukana.

Herttuankulman sijainnin nostaa esille myös Hoivatilojen hankekehityspäällikkö Olli Haapio:

– Vahvistamme monimuotoista ja -sukupolvista asumista hienolla uudella alueella keskustan läheisyydessä, iloitsee Haapio.

Ikifit Oy tuottaa vanhustyön ja kuntoutuksen palveluja usealla paikkakunnalla. Yhtiön kotipaikka on Tampere, jonne on valmistunut toisenlainen kohde Hoivatilojen kanssa – Valtion lentokonetehtaan vanha pääkonttori Härmälänrannassa sai uuden elämän, kun se saneerattiin hoivakoti- ja päiväkotiloiksi sekä asunnoiksi. Yksi yhteinen yksikkö kumppaneilla oli jo entuudestaan, ja Laranne on yhteistyöhön tyytyväinen:

– Hoivatilat on yrittäjää aidosti kuunteleva ja tämän toiveita toteuttava kumppani. He tarjoavat apua kaikkeen mahdolliseen, ja sopimukset pitävät. Jos on jotain korjattavaa, asia hoidetaan nopeasti.