Sijoittajille

Päivitetty: 1.6.2018 14:24

Tavoitteenamme parempi yhteiskunta

Väestön ikääntyminen ja kaupungistumiskehitys yhdessä vanhenevan rakennuskannan kanssa luovat kasvavan tarpeen sekä uusille päiväkodeille että hoivan tiloille. Meneillään olevan sote-uudistuksen odotetaan avaavan mahdollisuuksia uusille toimintamalleille ja yksityiselle sektorille valinnanvapauden lisääntyessä.

Hoivatilat – kasvun ratkaisija

Hoivatilat on viime vuosien aikana ollut mukana toteuttamassa yli sataa hoiva- tai päiväkotihanketta. Olemme ratkaisseet kasvun haasteita noin 50 kunnan tai kaupungin alueella. Suurin osa hankkeistamme on kytkeytynyt uudenlaisiin palvelumalleihin ja nopeisiin asiakastarpeisiin. Kasvaviin kuntiin on tarvittu uusia palveluntarjoajia ja vaihtoehtoja kuntalaisille.

Kuntien velkaantuneisuus, vanheneva rakennuskanta ja yhä korkeammat vaatimukset hoivan palvelutasolle luovat kuntasektorille merkittävän haasteen. Tämän vuoksi kunnat hakevat yhä aktiivisemmin yksityisiä sijoittajia ja tulevat mielellään itsekin vuokratiloihin, jotka eivät kasvata kunnan velkataakkaa.

Palveluseteli tuo valinnanvapautta

Hoivatilojen toteuttamia hankkeita edeltää usein päätöksentekoprosessi, jonka myötä kunnassa on päätetty ottaa käyttöön palveluseteli joko varhaiskasvatuksessa tai hoivassa. Kokemukset ovat olleet myönteisiä ja Hoivatilojen käsityksen mukaan palvelusetelin käyttäjät ovat olleet erittäin tyytyväisiä. Hoivatilojen arvion mukaan palvelusetelin käyttö yleistyy etenkin päivähoidossa ja aito valinnanvapaus tulee lisääntymään kaikissa hoivan segmenteissä. Päivähoidossa yksityisen sektorin osuus vasta hieman yli 10 %.

Palveluseteli on tasa-arvoinen taustasta ja tuloluokasta riippumatta – se mahdollistaa asiakkaan aidon valinnanvapauden. Sen avulla on lisäksi saavutettu säästöjä.  Kunnan näkökulmasta seteli on voitu hinnoitella omaa tuotantoa edullisemmaksi ja yksityinen toimija, kuten Hoivatilat, on ottanut vastuulleen modernien palvelutilojen toteuttamisen ja ylläpidon.

Kuntalaisille toimivat palvelut

Kiinteistöihin on sitoutunut miljardeja euroja yhteistä varallisuuttamme. Seinissähän raha on vanhan sanonnan mukaan tallessa, mutta ei ilman jatkuvaa huoltoa ja ylläpitoa. Kiinteistöasioissakin tätä päivää on julkisen ja yksityisen sektorin saumaton kumppanuus.

Näkemyksemme mukaan yhä useampi kiinteistö toteutetaan siten, että yksityinen toimija kantaa kokonaisvastuun hankkeesta.  Alkaen jo tontin vuokraamisesta tai ostamisesta Hoivatilat rakennuttaa ja rahoittaa tilat, vuokraa ne tyypillisesti yksityiselle palveluoperaattorille, joka tuottaa kuntaa edullisemmat palvelut.

Yhtälö toimii kunnan ja yritysten näkökulmasta. Kunnille yhteistyö kanssamme mahdollistaa uusien päiväkotien ja hoivan tilojen käyttöönoton nopeasti – ja mikä parasta, ilman kunnan omia kiinteistöinvestointeja. Avainasia kuntalaiselle on toimivat palvelut. Toissijaista on se, kuka seinät omistaa, kunhan hinta-laatusuhde on kohdallaan.

Parempaa yhteiskuntaa luomassa

Me Hoivatiloissa olemme kiteyttäneet olemassa olomme tarkoituksen seuraavasti: Luomme parempaa yhteiskuntaa yhdessä kumppaneidemme kanssa, kuntalaisten eduksi. Visioksemme eli halutuksi tulevaisuuskuvaksemme olemme määritelleet: Hoivatilat luo ylivertaisen asiakaskokemuksen asiakkaidensa kasvun ratkaisijana.

Olemme vahvasti mukana rakentamassa tulevaisuuden yhteiskuntaa – tervetuloa mukaan sijoittamaan hyvän hoivan tiloihin!

Jussi Karjula
Toimitusjohtaja, Suomen Hoivatilat Oyj

Liiketoimintakatsaus tammi-maaliskuu 2018

Hoivatilat julkistaa tammi-maaliskuun 2018 liiketoimintakatsauksen torstaina 3.5.2018 klo 8.00.

Analyytikoille, sijoittajille ja medialle suunnattu tiedotustilaisuus pidetään samana päivänä klo 10.00 Pörssitalon Lehtereillä, Fabianinkatu 14, Helsinki. Tilaisuus on suomenkielinen. Liiketoimintakatsauksen esittelee toimitusjohtaja Jussi Karjula ja talousjohtaja Tommi Aarnio. Ilmoittautumiset tilaisuuteen viimeistään maanantaina 30.4.2018 Riikka Säkkiselle, riikka.sakkinen@hoivatilat.fi, puh. 040 524 2768.

Tilaisuuden esitysaineisto on saatavilla www.hoivatilat.fi/sijoittajille julkaisupäivänä klo 10.00.

Liiketoimintakatsaus (PDF) Esitysaineisto (PDF)

Webcast

Tiedotustilaisuutta voi seurata 3.5. klo 10.00 alkaen suorana webcast-lähetyksenä alla olevasta linkistä.

Webcast-lähetys

Sijoittajakalenteri

29.5.2018 Small & Micro Cap -seminaaripäivä Helsinki 6.6.2018 Carnegie Micro Cap -seminaari Helsinki 16.7.-16.8.2018 Suljettu ikkuna (ei sijoittajakontakteja tai -tapaamisia) 16.8.2018 Puolivuosikatsaus tammi-kesäkuu 2018

Tiedotteet

Taloudelliset raportit ja esitykset