Lapset istuvan pihalla värikkään kankaan päällä ja katsovat kameran yli

Kotola Saarenkylä

Päiväkoti avaimet käteen periaatteella

Päiväkotiyrittäjä Mari Jolanki etsi syksyllä 2015 kuumeisesti ratkaisua uusien päiväkotitilojen rakentamiseen. Rovaniemen kaupunki oli päättänyt yksityistää kolme päivähoidon yksikköään, joista Marin Päiväkoti Kotolalle oli osoitettu kaksi.

Hoivatilat day care center Rovaniemi

Kotola Saarenkylä

Asiakas Päiväkoti Kotola

Tyyppi Päiväkoti

Sijainti Rovaniemi

Hoitopaikkojen määrä 132

Valmistumisvuosi 2016

Alun perin suunnitelmissa oli tehdä yksi neliryhmäinen päiväkoti jo toimivan vanhan päiväkodin viereiselle tontille.
– Virittelimme yhteistyötä useamman paikallisen rakennuttajan kanssa, mutta jouduimme kerta toisensa jälkeen pettymään. Hoivatilojen kanssa projekti lähti vauhdikkaasti käyntiin. Helmikuussa 2016 tapasimme Juhana Saarnin kanssa ensimmäistä kertaa, ja toukokuussa kaivinkoneet olivat työmaalla. Lopulta päätimme tehdä kerralla kaksi rakennusta, molemmat neliryhmäisiä, Mari Jolanki kertaa projektin vaiheita.

Avaimet käteen rahoitusta myöten

Mari Jolanki arvostaa Hoivatilojen valmiita tilaratkaisuja ja koko hankkeen avaimet käteen -toimitusta aina hankkeen rahoitusta myöten. Erityisen tärkeää projektissa oli nopea aikataulu. Toukokuussa käynnistyi työmaa ja marraskuussa päiväkoti aloitti toimintansa.

– Hankkeen käynnistäminen ja koko rakennusprojekti hoituivat Juhana Saarnin kanssa erittäin sujuvasti. Hoivatilojen rakennuttajapäällikkö Ari Hyvärinen teki myös vaikutuksen minuun, häneen voin luottaa kuin vuoreen. Koko ajan on ollut tunne, että Hoivatilojen ihmiset ovat asiakkaan puolella.

Oma kokki ja perhekeskeistä toimintaa

Uudet tilat ovat hyvin varustellut ja pihapiiriin haluttiin oma liikuntakenttä sekä tavallista enemmän leikkivälineitä.
– Molemmat päiväkotirakennukset ovat nyt täynnä ja jonossa on useita lapsia, perheitä selvästi houkuttaa uudet ja toimivat päiväkotitilat, Jolanki kertoo.

Kotola tarjoaa monipuolista toimintaa lapsille, esimerkiksi uimakoulun, yleisurheilukoulun ja luistelukoulun. Moniin tapahtumiin kutsutaan koko perhe, tänä talvena järjestettiin esimerkiksi Finlandia-hiihto.
– Haluamme oppia tuntemaan myös lapsen perheen. Kerromme päivittäin lapsen kuulumiset vanhemmille kattavasti, ei vain päivän rutiineita, vaan mitä lapsi on päivän aikana oppinut tai oivaltanut. Meillä on myös oma kokki, joka valmistaa ruuat päiväkotiin. Perheet voivat myös tilata kokin valmistamia ruokia kotiin vietäväksi. Vaikka toimintaa on paljon ja se on monipuolista, haluamme jättää myös mahdollisimman paljon aikaa leikille, Jolanki summaa. 

Hoivatilat päiväkoti Rovaniemi
Hoivatilat päiväkoti, Rovaniemi
Päiväkoti Rovaniemi, Hoivatilat
Hoivatilat Päiväkoyi, Rovaniemi
Mari Jolanki, päiväkoti Hoivatilat