Päiväkoti Kotola - Rovaniemi - Hoivatilat

Kotola Saarenkylä, Rovaniemi

  • Asiakas: Päiväkoti Kotola
  • Tyyppi: Päiväkoti
  • Sijainti: Rovaniemi
  • Hoitopaikkojen lukumäärä: 132
  • Valmistumisvuosi: 2016

Päiväkoti avaimet käteen periaatteella

Päiväkotiyrittäjä Mari Jolanki etsi syksyllä 2015 kuumeisesti ratkaisua uusien päiväkotitilojen rakentamiseen. Rovaniemen kaupunki oli päättänyt yksityistää kolme päivähoidon yksikköään, joista Marin Päiväkoti Kotolalle oli osoitettu kaksi.

Alun perin suunnitelmissa oli tehdä yksi neliryhmäinen päiväkoti jo toimivan vanhan päiväkodin viereiselle tontille.
– Virittelimme yhteistyötä useamman paikallisen rakennuttajan kanssa, mutta jouduimme kerta toisensa jälkeen pettymään. Hoivatilojen kanssa projekti lähti vauhdikkaasti käyntiin. Helmikuussa 2016 tapasimme Juhana Saarnin kanssa ensimmäistä kertaa, ja toukokuussa kaivinkoneet olivat työmaalla. Lopulta päätimme tehdä kerralla kaksi rakennusta, molemmat neliryhmäisiä, Mari Jolanki kertaa projektin vaiheita.

Avaimet käteen rahoitusta myöten

Mari Jolanki arvostaa Hoivatilojen valmiita tilaratkaisuja ja koko hankkeen avaimet käteen -toimitusta aina hankkeen rahoitusta myöten. Erityisen tärkeää projektissa oli nopea aikataulu. Toukokuussa käynnistyi työmaa ja marraskuussa päiväkoti aloitti toimintansa.

– Hankkeen käynnistäminen ja koko rakennusprojekti hoituivat Juhana Saarnin kanssa erittäin sujuvasti. Hoivatilojen rakennuttajapäällikkö Ari Hyvärinen teki myös vaikutuksen minuun, häneen voin luottaa kuin vuoreen. Koko ajan on ollut tunne, että Hoivatilojen ihmiset ovat asiakkaan puolella.

Oma kokki ja perhekeskeistä toimintaa

Uudet tilat ovat hyvin varustellut ja pihapiiriin haluttiin oma liikuntakenttä sekä tavallista enemmän leikkivälineitä.
– Molemmat päiväkotirakennukset ovat nyt täynnä ja jonossa on useita lapsia, perheitä selvästi houkuttaa uudet ja toimivat päiväkotitilat, Jolanki kertoo.

Kotola tarjoaa monipuolista toimintaa lapsille, esimerkiksi uimakoulun, yleisurheilukoulun ja luistelukoulun. Moniin tapahtumiin kutsutaan koko perhe, tänä talvena järjestettiin esimerkiksi Finlandia-hiihto.
– Haluamme oppia tuntemaan myös lapsen perheen. Kerromme päivittäin lapsen kuulumiset vanhemmille kattavasti, ei vain päivän rutiineita, vaan mitä lapsi on päivän aikana oppinut tai oivaltanut. Meillä on myös oma kokki, joka valmistaa ruuat päiväkotiin. Perheet voivat myös tilata kokin valmistamia ruokia kotiin vietäväksi. Vaikka toimintaa on paljon ja se on monipuolista, haluamme jättää myös mahdollisimman paljon aikaa leikille, Jolanki summaa. 

Ota yhteyttä!

Juhana Saarni

Kiinteistöjohtaja, vuokralais­yhteydet, kiinteistö­hallinto ja -järjestelmät, kuntayhteydet 040 354 2662 etunimi.sukunimi@hoivatilat.fi

Kiinnostuitko Hoivatilojen päiväkodeista?

Jätä tietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.

  • Tutustu rekisteriselosteeseen.

Hoivatilat - kasvun ratkaisija

1

Investointivapaa

Hoivatilojen toimintamalliin kuuluu valmiiden tilojen aktiivinen omistajuus. Koska Hoivatilat kantaa riskit kiinteistön investoinneista ja vastuun tilojen toimivuudesta, asiakkaan tilojen toteuttamiseen tarvittavat varat vapautuvat muuhun käyttöön.

Liiketoimintamalli

2

Tilat palveluna -vuokramalli

Hoivatilat huolehtii kaikista rakentamiseen liittyvistä asioista, kohteen käytettävyydestä sekä sovituista ylläpitopalveluista koko vuokra-ajan. Asiakas saa aina yhden kiinteän vuokrahinnan, joka sisältää valitut palvelut.

Tilat palveluna

3

Kokenut hankkeiden toteuttaja

Olemme tehneet jo yli 200 hanketta yli 60 kuntaan. Kokemukset ovat hioneet toimintatapamme tehokkaiksi. Tunnemme hoivarakentamisen erityisvaatimukset lupamenettelystä sisustamiseen.

Katso referenssit