Kotola-päiväkoti - Soittajankangas Oulu - Hoivatilat

Kotola Soittajankangas, Oulu

  • Asiakas: Päiväkoti Kotola
  • Tyyppi: Päiväkoti
  • Sijainti: Oulu
  • Hoitopaikkojen lukumäärä: 192
  • Valmistumisvuosi: 2019

Kotola Soittajankangas valloittaa viihtyisyydellään

Kotola-päiväkotien tarina ja samalla yhteistyö Hoivatilojen kanssa alkoi Rovaniemellä vuonna 2015. Tammikuussa 2019 toiminta laajeni Ouluun, kun kuusiryhmäinen Kotola-päiväkoti avattiin Soittajankankaalla. Alku on ollut siellä niin vauhdikas, että laajennusosa avataan elokuussa 2019.

Rakennuksen suunnittelussa erityisesti pohjaratkaisua hiottiin pitkään. Avarat tilat ovat monikäyttöiset ja tunnelmaltaan kotoisat. Erilaiset oppimisympäristöt mahdollistavia jakotiloja on riittävästi, eikä tiettyjä tiloja sidota yhdelle ryhmälle. Lapset saavat ottaa koko talon haltuun ja kaikki tuntevat toisensa, mikä helpottaa ryhmästä toiseen siirtymistä lapsen kasvaessa.

— Toimintaideologiaamme kuuluu myös perheiden tunteminen kokonaisvaltaisesti, ei vain hoidossa käyvää lasta. Niin ikään kaikki työntekijät tuntevat kaikkien ryhmien lapset, ja näin luodaan varhaiskasvatukselle turvallinen jatkumo, kertoo yrittäjä Mari Jolanki.

Ohjenuorana rakennuksen suunnittelussa oli lapsilähtöisyys. Esimerkiksi myös lähellä lattianrajaa olevat ikkunat mahdollistavat sen, että pienet uteliaat silmäparit pääsevät kurkkimaan maisemia omasta tasostaan, ilman hoitajan apua. Kirkkaat karkkivärit siivittävät päivän touhuja viihtyisissä tiloissa.

— Erillinen liikuntasali, iso piha ja lähiympäristö mahdollistavat yhteiset liikunnalliset tuokiot. Myös kalustukseen ja tarvikkeisiin on todella satsattu, ja nykyteknologiaa on käytössä paljon.

— Perinteisten leikkien ohella meillä koodataan, tehdään leffoja, ylipäätään käytetään nykypäivän laitteita oppimisen välineinä. Samalla lapset omaksuvat pienestä pitäen, kuinka laitteita käytetään järkevästi ja mitä kaikkea niillä voikaan tehdä. Henkilökunta on koulutettu laitteiden hyödyntämiseen eri ikäisten kanssa, sanoo Jolanki.

Pitkän linjan kumppanuus

Mari Jolanki arvostaa Hoivatiloja rakennuttajana. Hän kertoo yhteistyön olleen sujuvaa: kommunikaatio pelaa, toiveet huomioidaan hyvin, urakoitsijat ovat olleet timanttisia ja jälki priimaa. Hoivatiloilta aisaparina on ollut alusta saakka kiinteistöjohtaja Juhana Saarni.

— Meillä kemiat kohtasivat heti, ja Marin ensimmäiseen hankkeeseen lähteminen vahvistettiin ensitapaamisessa. Luottamus syntyi saman tien: kun jotain sovitaan, niin se tullaan varmasti tekemään, muistelee Juhana Saarni Kotola-yhteistyön alkua.

Kun Oulun kaupunki haki Soittajankankaalle päiväkotiyrittäjää sekä kiinteistön rakennuttajaa ja omistajaa, huomasi Saarni hankkeen sopivan Kotolalle ja Hoivatiloille kuin nenä päähän. Päätös yhteistyöstä tehtiin jälleen nopeasti, ja kilpailutus voitettiin.

Soittajankankaalla kertyi jonoon kymmeniä lapsia ennen päiväkodin avaamista, ja Oulun kaupungin väestöennuste tuki ajatusta laajentamisesta samalle tontille. Rakennustyöt eivät häiritse jo toiminnassa olevaa päiväkotia, ja työmaa on tälläkin kertaa edennyt jouhevasti. Neljä uutta ryhmää aloittaa elokuussa 2019.

Ota yhteyttä!

Juhana Saarni

Kiinteistöjohtaja, vuokralais­yhteydet, kiinteistö­hallinto ja -järjestelmät, kuntayhteydet 040 354 2662 etunimi.sukunimi@hoivatilat.fi

Kiinnostuitko Hoivatilojen päiväkodeista?

Jätä tietosi, olemme sinuun yhteydessä.

  • Tutustu rekisteriselosteeseen.

Hoivatilat - kasvun ratkaisija

1

Investointivapaa

Hoivatilojen toimintamalliin kuuluu valmiiden tilojen aktiivinen omistajuus. Koska Hoivatilat kantaa riskit kiinteistön investoinneista ja vastuun tilojen toimivuudesta, asiakkaan tilojen toteuttamiseen tarvittavat varat vapautuvat muuhun käyttöön.

Liiketoimintamalli

2

Tilat palveluna -vuokramalli

Hoivatilat huolehtii kaikista rakentamiseen liittyvistä asioista, kohteen käytettävyydestä sekä sovituista ylläpitopalveluista koko vuokra-ajan. Asiakas saa aina yhden kiinteän vuokrahinnan, joka sisältää valitut palvelut.

Tilat palveluna

3

Kokenut hankkeiden toteuttaja

Olemme tehneet jo yli 200 hanketta yli 60 kuntaan. Kokemukset ovat hioneet toimintatapamme tehokkaiksi. Tunnemme hoivarakentamisen erityisvaatimukset lupamenettelystä sisustamiseen.

Katso referenssit