Norlandia päiväkodit - Liikuntapäiväkoti Areena Espoo - Hoivatilat

Liikuntapäiväkoti Areena, Espoo

  • Asiakas: Norlandia Päiväkodit
  • Tyyppi: Päiväkoti
  • Sijainti: Espoo
  • Hoitopaikkojen lukumäärä: 120
  • Valmistumisvuosi: 2017

Lapset liikkeelle

Liikuntapäiväkodin tavoitteena on, että lapsi löytää liikunnallisen elämäntavan ja liikunnan ilo säilyy. Espoonlahteen valmistui Liikuntapäiväkoti Areena, jonka sijainti on oivallinen. Päiväkodin vierestä löytyy monipuoliset urheilumahdollisuudet: jää-, uima- ja urheiluhallit, hevostalli sekä Hannuksen metsä ja järvi, merenranta ja hyvä pulkkamäki. Kaikki nämä ovat vain kävelymatkan päässä Areenasta.

Sisällä lapsia liikuttavat renkaat, köydet, puolapuut, kiipeilyseinä, jalkapallokenttä ja koripallokenttä. Myös pihamaa kannustaa lasta liikkumaan. Asfalttiin on maalattu mm. juoksurata ja temppurata. Pihan yhteydessä on erillinen aidattu 900 m² seikkailumetsä, jonka epätasainen maasto haastaa pienet seikkailijat.

Areena on näyttävä kaksikerroksinen päiväkoti, joka kuuluu Norlandia Päiväkoteihin (ent. Tenava päiväkodit). Kuusiryhmäisessä päiväkodissa on lapsipaikkoja yhteensä 120.

Päiväkodin värimaailma on liikuntapäivä-kotikonseptimme mukaisesti reipas ja iloinen. Julkisivun aurinkoinen keltainen tehosteväri jatkuu myös sisätilojen seinissä. Kaksikerroksisen rakennuksen hyvänä puolena on se, että yhdessä rakennuksessa on tavallaan kaksi pientä päiväkotia. Näin hoitopäivä saadaan lapselle rauhallisemmaksi,  aluejohtaja Katriina Kärki kertoo.

Yksityinen varhaiskasvatus täydentää Espoon palvelutarjontaa

–  Yksityinen varhaiskasvatus täydentää hyvällä tavalla Espoon kunnallisen varhaiskasvatuksen palveluverkkoa. Espoo on voimakkaasti kasvava kaupunki ja varhaiskasvatuspalveluja tarvitaan yhä laajemmin. Yksityinen sektori pystyy toteuttamaan rakennushankkeita huomattavasti kuntaa nopeammin. Yksityiset päiväkodit voivat helpommin myös erikoistua erilaisiin pedagogisiin painotuksiin  Siitä hyvänä esimerkkinä on päiväkoti Areena, jolla on liikuntapainotus,  Espoon kaupungin suomenkielisen varhaiskasvatuksen johtaja Virpi Mattila toteaa.

Yhteistyön voimaa jo usean päiväkodin verran

Norlandia Päiväkodit on toteuttanut yhteistyössä Hoivatilojen kanssa jo useita päiväkotiprojekteja.
– Meitä on kuunneltu tosi kivasti, yhteistyö on ollut antoisaa ja esimerkiksi rakenteellisissa asioissa Hoivatilat on ottanut meidän toiveemme hyvin huomioon. Tietysti tontti ja ilmansuunnat vaikuttavat paljon siihen, minkälaisiin ratkaisuihin päädytään, Kärki summaa projektin suunnitteluvaihetta.

Ota yhteyttä!

Juhana Saarni

Kiinteistöjohtaja, vuokralais­yhteydet, kiinteistö­hallinto ja -järjestelmät, kuntayhteydet 040 354 2662 etunimi.sukunimi@hoivatilat.fi

Kiinnostuitko Hoivatilojen päiväkodeista?

Jätä tietosi, olemme sinuun yhteydessä.

  • Tutustu rekisteriselosteeseen.