← Selaa referenssejä

Case: Liikuntapäiväkoti Areena, Espoo

Espoonlahteen valmistui elokuussa Liikuntapäiväkoti Areena, jonka sijainti on oivallinen. Aivan päiväkodin vierestä löytyy monipuoliset urheilumahdollisuudet: jää-, uima- ja urheiluhallit, hevostalli sekä Hannuksen metsä ja järvi, merenranta ja hyvä pulkkamäki. Ja kaikki kävelymatkan päässä Areenasta.

Areena on näyttävä kaksikerroksinen päiväkoti, joka kuuluu Norlandia Päiväkoteihin (ent. Tenava päiväkodit). Kuusiryhmäisessä päiväkodissa on lapsipaikkoja yhteensä 120. Päiväkodin suunnittelussa on ollut mukana aivan alusta asti Norlandian aluejohtaja Katriina Kärki.

-Päiväkodin värimaailma on liikuntapäiväkotikonseptimme mukaisesti reipas ja iloinen. Julkisivun aurinkoinen keltainen tehosteväri jatkuu myös sisätilojen seinissä. Kaksikerroksisen rakennuksen hyvänä puolena on se, että yhdessä rakennuksessa on tavallaan kaksi pientä päiväkotia ja näin ollen hoitopäivä lapselle saadaan rauhallisemmaksi, kertoo Kärki.

Yksityinen varhaiskasvatus täydentää Espoon palvelutarjontaa

-Yksityinen varhaiskasvatus täydentää hyvällä tavalla Espoon kunnallisen varhaiskasvatuksen palveluverkkoa. Espoo on voimakkaasti kasvava kaupunki ja varhaiskasvatuspalveluja tarvitaan yhä laajemmin. Yksityinen sektori pystyy toteuttamaan rakennushankkeita huomattavasti kuntaa nopeammin. Yksityiset päiväkodit voivat helpommin myös erikoistua erilaisiin pedagogisiin painotuksiin, josta hyvänä esimerkkinä on päiväkoti Areena, jolla on liikuntapainotus, toteaa Espoon kaupungin suomenkielisen varhaiskasvatuksen johtaja Virpi Mattila.

 Yhteistyön voimaa

Norlandia Päiväkodit on toteuttanut yhteistyössä Hoivatilojen kanssa jo useita päiväkotiprojekteja. – Meitä on kuunneltu tosi kivasti, yhteistyö on ollut antoisaa ja esimerkiksi rakenteellisissa asioissa Hoivatilat on ottanut meidän toiveemme hyvin huomioon. Tietysti tontti ja ilmansuunnat vaikuttavat paljon siihen, minkälaisiin ratkaisuihin päädytään, summaa Kärki projektin suunnitteluvaihetta.

Lapset liikkeelle

Sisällä lapsia liikuttavat renkaat, köydet, puolapuut, kiipeilyseinä, jalkapallokenttä ja koripallokenttä. Myös pihamaa kannustaa lasta liikkumaan. Asfalttiin on maalattu mm. juoksurata ja temppurata. Lisäksi pihan yhteydessä on erillinen aidattu 900 m² seikkailumetsä, jonka epätasainen maasto haastaa pienet seikkailijat, kertoo Kärki. Liikuntapäiväkodin tavoitteena on, että lapsi löytää liikunnallisen elämäntavan ja liikunnan ilo säilyy.

 

Haluatko lisätietoja?

  • Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa myyntipäällikkö Olli Iivanaiselle 0504303745.

Muita referenssejä