Luonto- ja liikuntapäiväkoti Kauratähti, Jyväskylä - Hoivatilat

Luonto- ja liikuntapäiväkoti Kauratähti, Jyväskylä

  • Asiakas: Tähtipäiväkodit
  • Tyyppi: Päiväkoti
  • Sijainti: Jyväskylä
  • Hoitopaikkojen lukumäärä: 84
  • Valmistumisvuosi: 2019

Leikki, liike ja luonto

Tähtipäiväkotien uusi liikunta- ja luontopainotteinen päiväkoti valmistui Jyväskylään, Kauramäen asuinalueelle. Hirsirakenteinen päiväkoti Kauratähti sulautuu luonnonläheisen rinnetontin maisemaan, ja aivan uudenlaisista, erityisistä ratkaisuista päästään päiväkodin arjessa nauttimaan niin ulko- kuin sisätiloissakin.

Tähtipäiväkodeilla on havaittu liikuntapainotteisuuden olevan erittäin tärkeää lasten vanhemmille. Niinpä aitoon ja oikeaan liikunnallisuuteen, välineistöön ja olosuhteisiin on Kauratähdessä todella satsattu. Pihan leikki- ja harrastusvälineiden suunnittelussa mukana oli Jyväskylän Parkour Akatemia, päiväkodin sisälle oman kiipeilyhuoneen suunnitteli ja välineistön toimitti Jyväskylän Boulderpaja.

Kauratähden johtaja Maija Muinonen iloitsee uniikista pihasta ja toimivista tiloista.

— Täällä viihdytään todella hyvin. Lapsilla on paljon tilaa juosta ja liikkua niin sisällä kuin ulkona. Hyvien välineiden lisäksi lapsille riittää riemua muun muassa mutkittelevasta pihatiestä, jota pitkin he rientävät potkuautoilla energiaa purkaen, Muinonen kertoo.

Kauratähden toinen painopiste on luonto, ja sitä on helppo toteuttaa retkien muodossa päiväkotia ympäröivissä metsissä. Pihalla on myös oma grillikota piha- ja luontoleikkejä varten. Keväisin lasten kanssa laitetaan istutuksia omiin viljelylaatikoihin ja seurataan niiden kasvua.

Hirsirakenteet ja luonnonläheisyys tukevat toimintaa

Tähtipäiväkotien erityistoiveena oli saada hirsipäiväkoti, joka sopii alueeseen ja Kauratähden luonto- ja liikuntateemoihin. Luontaisesti hengittävänä materiaalina hirsi takaa hyvän ja laadukkaan sisäilman, joka on tärkeää herkille kohderyhmille, kuten lapsille. Hirsiseinät tasaavat ilmankosteuden vaihteluita ja pitävät näin sisäilman kosteuden terveyden ja viihtyisyyden kannalta optimaalisena.

Tähtipäiväkotien varhaiskasvatusjohtaja Jarno Kinnunen kertoo, että asiakkaat ovat olleet hyvillään hirsirakentamisesta nimenomaan sisäilman takia, mutta myös siksi, että hirsirakennus on kaunis ja tunnelmallinen.

Jarno Kinnunen on tyytyväinen yhteistyöhön Hoivatilojen kanssa. Hän kokee, että asiakkaana heidän toiveitaan ja ideoitaan on kuunneltu herkällä korvalla, ja että heidät on pidetty ajan tasalla rakennusprojektin kaikissa vaiheissa.

Kinnunen kertoo Hoivatilojen osaamisen päiväkotikiinteistöjen rakennuttamisesta tuoneen hurjan paljon lisäarvoa suunnittelutyöhön ja ylläpitämiseen liittyviin asioihin.

— Asiat on tuotu selkeästi ja ymmärrettävästi esille meille, jotka emme ole rakennuttamisen ammattilaisia. Lisäksi Hoivatiloilla osataan nähdä käyttäjien, eli lasten ja työntekijöiden, näkökulma, Kinnunen summaa.

Ota yhteyttä!

Juhana Saarni

Kiinteistöjohtaja, vuokralais­yhteydet, kiinteistö­hallinto ja -järjestelmät, kuntayhteydet 040 354 2662 etunimi.sukunimi@hoivatilat.fi

Kiinnostuitko Hoivatilojen päiväkodeista?

Jätä tietosi, olemme sinuun yhteydessä.

  • Tutustu rekisteriselosteeseen.

Hoivatilat - kasvun ratkaisija

1

Investointivapaa

Hoivatilojen toimintamalliin kuuluu valmiiden tilojen aktiivinen omistajuus. Koska Hoivatilat kantaa riskit kiinteistön investoinneista ja vastuun tilojen toimivuudesta, asiakkaan tilojen toteuttamiseen tarvittavat varat vapautuvat muuhun käyttöön.

Liiketoimintamalli

2

Tilat palveluna -vuokramalli

Hoivatilat huolehtii kaikista rakentamiseen liittyvistä asioista, kohteen käytettävyydestä sekä sovituista ylläpitopalveluista koko vuokra-ajan. Asiakas saa aina yhden kiinteän vuokrahinnan, joka sisältää valitut palvelut.

Tilat palveluna

3

Kokenut hankkeiden toteuttaja

Olemme tehneet jo yli 200 hanketta yli 60 kuntaan. Kokemukset ovat hioneet toimintatapamme tehokkaiksi. Tunnemme hoivarakentamisen erityisvaatimukset lupamenettelystä sisustamiseen.

Katso referenssit