Pilke päiväkoti - Luontopäiväkoti Haikara Pirkkala - Hoivatilat

Luontopäiväkoti Haikara, Pirkkala

  • Asiakas: Pilke Päiväkodit
  • Tyyppi: Päiväkoti
  • Sijainti: Pirkkala
  • Hoitopaikkojen lukumäärä: 168
  • Valmistumisvuosi: 2018

Päiväkoti järven rannalla

Upea rinnetontti ja järvinäköala tekevät vaikutuksen Pirkkalaan valmistuneen Pilke luontopäiväkoti Haikaran pihassa. Pääasia on kuitenkin pihapiiriin, lähimetsiin ja tietenkin rakennuksen sisätiloihin ulottuva laadukas kasvatustyö.

Sisällä Haikaran tiloissa odottaa yllätys – hiljaisuus. Sellaista ei kukaan koskaan päiväkodissa vieraillut osaa odottaa.
— Olemme saaneet paljon palautetta juuri hyvästä akustiikasta,  päiväkodin johtaja Hannariina Tamminen kertoo,
— Se parantaa meidän kaikkien, lasten, hoitajien ja muun henkilökunnan viihtyisyyttä merkittävästi.

Käyttäjänäkökulma tuo esiin päiväkodin monia pieniä yksityiskohtia, jotka ovat kuitenkin vaatineet suunnittelua ja paneutumista. Akustiikan lisäksi Tamminen listaa esimerkiksi isot eteiset, joissa on mahdollista säilyttää ja putsata eri sesonkien vaatekertoja, sekä monikäyttöiset tilat ja liukumattomat lattiapinnat.

Luontopedagogiikkaa on Haikarassa hyvä toteuttaa toimitila-ajatteluun perustuvassa tilasuunnittelussa. Kaikille yhteisissä tiloissa voidaan perehtyä luontoteemoihin ja ihmetellä yhdessä luonnonilmiöitä vaikka tieteen, kuvataiteen tai musiikin keinoin.
— Tämä edustaa aidosti modernia suunnittelua siinä,  missä ennen oli tiukasti rajatut tilat nukkumista, ruokailua ja pienryhmätyöskentelyä varten, Hannamari Tamminen kiittää.

Ulos, pihalle, metsään, saareen…

Luontopäiväkodissa luonnollisesti ulkoillaan paljon. Haikaran nyt jo hienolle pihalle perustetaan lähitulevaisuudessa oma kasvimaa- ja -huone. Lisäksi päiväkotilaiset retkeilevät lähes päivittäin metsässä, pitkospuiden ansiosta jopa läheisessä Pereen saaressa saakka, jonne Haikara on saamassa oman viljelyspalstan.

Kokonaisuudessaan Haikara on onnistunut esimerkki Hoivatilojen päiväkotirakentamisen asiantuntijuudesta. Haikara onkin ylpeydenaihe paitsi toteuttajalleen, myös käyttäjille ja muille pirkkalalaisille.
— Kyllä täällä on jopa kunnan kaavoittajat käyneet ihailemassa toteutusta, päiväkodinjohtaja Hannariina Tamminen hymyilee.

 

Katso video kohteesta:

Ota yhteyttä!

Jussi Vikman

Asiakkuusjohtaja, kunta- ja yritysasiakkaat 0504907575 etunimi.sukunimi@hoivatilat.fi

Kiinnostuitko Hoivatilojen päiväkodeista?

Jätä tietosi, olemme sinuun yhteydessä.

  • Tutustu rekisteriselosteeseen.

Hoivatilat - kasvun ratkaisija

1

Investointivapaa

Hoivatilojen toimintamalliin kuuluu valmiiden tilojen aktiivinen omistajuus. Koska Hoivatilat kantaa riskit kiinteistön investoinneista ja vastuun tilojen toimivuudesta, asiakkaan tilojen toteuttamiseen tarvittavat varat vapautuvat muuhun käyttöön.

Liiketoimintamalli

2

Tilat palveluna -vuokramalli

Hoivatilat huolehtii kaikista rakentamiseen liittyvistä asioista, kohteen käytettävyydestä sekä sovituista ylläpitopalveluista koko vuokra-ajan. Asiakas saa aina yhden kiinteän vuokrahinnan, joka sisältää valitut palvelut.

Tilat palveluna

3

Kokenut hankkeiden toteuttaja

Olemme tehneet jo yli 200 hanketta yli 60 kuntaan. Kokemukset ovat hioneet toimintatapamme tehokkaiksi. Tunnemme hoivarakentamisen erityisvaatimukset lupamenettelystä sisustamiseen.

Katso referenssit