Norlandia Päiväkodit - Luontopäiväkoti Louna Kuopio - Hoivatilat

Luontopäiväkoti Louna, Kuopio

  • Asiakas: Norlandia Päiväkodit
  • Tyyppi: Päiväkoti
  • Sijainti: Kuopio
  • Hoitopaikkojen lukumäärä: 120
  • Valmistumisvuosi: 2017

Luontopäiväkodissa ollaan ihan pihalla

Kuopiolaisen luontopäiväkoti Lounan lähes 5 000 neliömetrin kokoisella tontilla on tilaa tutkia ja temmeltää. Myös sisätiloja suunniteltaessa tuli huomioida monta luontopedagogiikkaa tukevaa yksityiskohtaa.

Luontopainotteiset päiväkodit panostavat lapsen positiivisen luontosuhteen kehittymiseen ja kestävän elämäntavan ohjaamiseen. Louna-päiväkodissa jo suuri piha virittää lapset luonnonläheiseen tunnelmaan.
— On tärkeää, että lapset tutustuvat mahdollisimman monimuotoiseen luontoon ja siksi pihalla on niin istutuksia kuin vapaata luonnontilaakin, sekä louhittua kiipeilykalliota että rakennettuja elementtejä, Norlandia Päiväkotien Operatiivinen johtaja Miia Kollin kertoo.

Luontopedagogiikka ja kierrätysteema tulevat seuraavaksi vastaan huolella ylläpidetyssä roskakatoksessa – jätteet lajitellaan lasten kanssa viiteen eri astiaan. Sisällä päiväkotirakennuksessa korostuvat luonnonmukaiset materiaalivalinnat. Tilojen jaettavuuteen on kiinnitetty huomiota pienryhmätoimintaa silmällä pitäen. Luontoa ja vaikka omia istutuksia tulee pystyä tutkimaan sisätiloissakin.

Maailma muuttuu, lasten tarpeet pysyvät

Miia Kollin arvostaa Hoivatilojen pedagogiikan ja hoivarakentamisen asiantuntemusta.
— Varhaiskasvatus on elänyt murrosvaihetta. Uusi varhaiskasvatussuunnitelma on viety käytäntöön kuluneen vuoden aikana, ja esimerkiksi osa-aikahoito ja sen myötä muuntuvat ryhmäkoot tuovat vaihtelevuutta arkeen, Kollin sanoo,
— Hoivatilojen kokemus monenlaisista erityiskohteista tekee yhteistyöstä luontevaa ja joustavaa. Projektin alkumetreiltä lähtien oli luottavainen olo, että tavoitteemme, eli Norlandia-päiväkodeille tärkeä kodinomaisuus ja pienryhmätoiminta, toteutuu. Näin jokainen lapsi tulee huomioiduksi ainutlaatuisena yksilönä.

Myös Lounan varaesimies Karoliina Moilanen katsoo, että tila- ja muissa ratkaisuissa on onnistuttu.

—  Tilat ovat erittäin käytännölliset ryhmien toiminnan kannalta, Moilanen sanoo.
— Lisäksi esimerkiksi värimaailma on rauhallinen ja innoittava niin, että on ollut helppo sisustaa ryhmätilat mieleisiksi ja lasta inspiroiviksi. Kehuja muun muassa tilojen valoisuudesta on kuulunut lasten vanhemmiltakin.

Ota yhteyttä!

Juhana Saarni

Kiinteistöjohtaja, vuokralais­yhteydet, kiinteistö­hallinto ja -järjestelmät, kuntayhteydet 040 354 2662 etunimi.sukunimi@hoivatilat.fi

Kiinnostuitko Hoivatilojen päiväkodeista

Jätä tietosi, olemme sinuun yhteydessä.

  • Tutustu rekisteriselosteeseen.

Hoivatilat - kasvun ratkaisija

1

Investointivapaa

Hoivatilojen toimintamalliin kuuluu valmiiden tilojen aktiivinen omistajuus. Koska Hoivatilat kantaa riskit kiinteistön investoinneista ja vastuun tilojen toimivuudesta, asiakkaan tilojen toteuttamiseen tarvittavat varat vapautuvat muuhun käyttöön.

Liiketoimintamalli

2

Tilat palveluna -vuokramalli

Hoivatilat huolehtii kaikista rakentamiseen liittyvistä asioista, kohteen käytettävyydestä sekä sovituista ylläpitopalveluista koko vuokra-ajan. Asiakas saa aina yhden kiinteän vuokrahinnan, joka sisältää valitut palvelut.

Tilat palveluna

3

Kokenut hankkeiden toteuttaja

Olemme tehneet jo yli 200 hanketta yli 60 kuntaan. Kokemukset ovat hioneet toimintatapamme tehokkaiksi. Tunnemme hoivarakentamisen erityisvaatimukset lupamenettelystä sisustamiseen.

Katso referenssit