Lapset istuvan pihalla värikkään kankaan päällä ja katsovat kameran yli

Messupäiväkoti Välke

Messupäiväkoti Välkkeessä tutkitaan ja kokeillaan

Lapsen leikki, luovuus ja aistien käyttö ovat hyviä alustoja harjoitella tieteellistä ajattelua, joka kehittää lapsen muistin ja oppimisen taitoja. Porin Pilke Tiedepäiväkoti Välkkeen leikki-, piha- ja toimintavälineistössä on tutkimiseen ja kokeiluun innostavat välineet.

Hoivatilat päiväkoti Pori

Messupäiväkoti Välke

Asiakas Pilke Päiväkodit

Tyyppi Päiväkoti

Sijainti Pori

Hoitopaikkojen määrä 100

Valmistumisvuosi 2018

 Asuntomessualueelle Porin Karjarantaan valmistui kesällä 2018 viisiryhmäinen palvelusetelipäiväkoti noin sadalle lapselle. Messupäiväkoti on uniikkikohde. Se on räätälöity asuntomessuille. Rakennuksen suunnittelussa on huomioitu alueen kaavan vaatimukset ja ympäristö sekä tilojen soveltuminen päivähoidon lisäksi myös ilta- ja viikonlopputapahtumien järjestämiseen. Rakennus on suunniteltu esteettömäksi ja yksikerroksisena eri tiloissa liikkuminen on vaivatonta sekä sisällä että ulkona.

Lapset oppivat leikin kautta

 — Halusimme luoda päiväkotiin uuden varhaiskasvatussuunnitelman edellyttämät aktiiviseen oppimiseen ja itsenäiseen toimimiseen kannustavat ja houkuttelevat tilat, joissa mm. digitekniikka ja ”lattiatyöskentely” ovat lasten arkea, Pilkkeen toimitusjohtaja Minna Martikainen toteaa.

 Esimerkiksi mikroskoopit ja valopöydät ovat lasten käytössä niin leikeissä kuin opetuksessakin. Lapset oppivat leikin kautta oivaltamaan, kokeilemaan ja saavat onnistumisen kokemuksia. Tieteellisen ajattelun oppiminen on tärkeämpää kuin itse tiedon oppiminen. Tiedeteema on viety hauskalla tavalla myös ulkotiloihin. Pihalta löytyy muun muassa planeettakupoli, jonka sisällä voidaan tutkailla tähtikarttoja ja ulkopuolella kiipeilemään planeetalta toiselle. Planeetta toimii myös majana ja tukikohtana erilaisille leikeille.

Huolellisesti suunniteltu kokonaisuus

 — Olemme toteuttaneet yhdessä Hoivatilojen kanssa lukuisia päiväkotiprojekteja. Rakennuttajana Hoivatilat on luotettava ja asiakasta kuunteleva kumppani. Messupäiväkotia suunnitellessa mietimme yhdessä arkkitehdin ja Hoivatilojen kanssa erityisen tarkasti yksityiskohtia ja lopputulos on mielestäni erittäin onnistunut, Martikainen iloitsee.

Tutustu kohteeseen

 (video kesto  1,19 min)

Hoivatilat päiväkoti Pori
Hoivatilat päiväkoti Pori
Hoivatilat päiväkoti Pori
Hoivatilat päiväkoti Pori
Hoivatilat päiväkoti Pori
Hoivatilat päiväkoti Pori