Pilke Päiväkodit - Messupäiväkoti Välkkeessä tutkitaan ja kokeillaan Pori - Hoivatilat

Messupäiväkoti Välke, Pori

  • Asiakas: Pilke Päiväkodit
  • Tyyppi: Päiväkoti
  • Sijainti: Pori
  • Hoitopaikkojen lukumäärä: 100
  • Valmistumisvuosi: 2018

Messupäiväkoti Välkkeessä tutkitaan ja kokeillaan

Lapsen leikki, luovuus ja aistien käyttö ovat hyviä alustoja harjoitella tieteellistä ajattelua, joka kehittää lapsen muistin ja oppimisen taitoja. Porin Pilke Tiedepäiväkoti Välkkeen leikki-, piha- ja toimintavälineistössä on tutkimiseen ja kokeiluun innostavat välineet.

 Asuntomessualueelle Porin Karjarantaan valmistui kesällä 2018 viisiryhmäinen palvelusetelipäiväkoti noin sadalle lapselle. Messupäiväkoti on uniikkikohde. Se on räätälöity asuntomessuille. Rakennuksen suunnittelussa on huomioitu alueen kaavan vaatimukset ja ympäristö sekä tilojen soveltuminen päivähoidon lisäksi myös ilta- ja viikonlopputapahtumien järjestämiseen. Rakennus on suunniteltu esteettömäksi ja yksikerroksisena eri tiloissa liikkuminen on vaivatonta sekä sisällä että ulkona.

Lapset oppivat leikin kautta

 — Halusimme luoda päiväkotiin uuden varhaiskasvatussuunnitelman edellyttämät aktiiviseen oppimiseen ja itsenäiseen toimimiseen kannustavat ja houkuttelevat tilat, joissa mm. digitekniikka ja ”lattiatyöskentely” ovat lasten arkea, Pilkkeen toimitusjohtaja Minna Martikainen toteaa.

 Esimerkiksi mikroskoopit ja valopöydät ovat lasten käytössä niin leikeissä kuin opetuksessakin. Lapset oppivat leikin kautta oivaltamaan, kokeilemaan ja saavat onnistumisen kokemuksia. Tieteellisen ajattelun oppiminen on tärkeämpää kuin itse tiedon oppiminen. Tiedeteema on viety hauskalla tavalla myös ulkotiloihin. Pihalta löytyy muun muassa planeettakupoli, jonka sisällä voidaan tutkailla tähtikarttoja ja ulkopuolella kiipeilemään planeetalta toiselle. Planeetta toimii myös majana ja tukikohtana erilaisille leikeille.

Huolellisesti suunniteltu kokonaisuus

 — Olemme toteuttaneet yhdessä Hoivatilojen kanssa lukuisia päiväkotiprojekteja. Rakennuttajana Hoivatilat on luotettava ja asiakasta kuunteleva kumppani. Messupäiväkotia suunnitellessa mietimme yhdessä arkkitehdin ja Hoivatilojen kanssa erityisen tarkasti yksityiskohtia ja lopputulos on mielestäni erittäin onnistunut, Martikainen iloitsee.

Tutustu kohteeseen

 (video kesto  1,19 min)

 

Ota yhteyttä!

Olli Iivanainen

Asiakkuuspäällikkö, kunta- ja yritysasiakkaat 050 430 3745 etunimi.sukunimi@hoivatilat.fi

Kiinnostuitko Hoivatilojen päiväkodeista?

Jätä tietosi, olemme sinuun yhteydessä.

  • Tutustu rekisteriselosteeseen.

Hoivatilat - kasvun ratkaisija

1

Investointivapaa

Hoivatilojen toimintamalliin kuuluu valmiiden tilojen aktiivinen omistajuus. Koska Hoivatilat kantaa riskit kiinteistön investoinneista ja vastuun tilojen toimivuudesta, asiakkaan tilojen toteuttamiseen tarvittavat varat vapautuvat muuhun käyttöön.

Liiketoimintamalli

2

Tilat palveluna -vuokramalli

Hoivatilat huolehtii kaikista rakentamiseen liittyvistä asioista, kohteen käytettävyydestä sekä sovituista ylläpitopalveluista koko vuokra-ajan. Asiakas saa aina yhden kiinteän vuokrahinnan, joka sisältää valitut palvelut.

Tilat palveluna

3

Kokenut hankkeiden toteuttaja

Olemme tehneet jo yli 200 hanketta yli 60 kuntaan. Kokemukset ovat hioneet toimintatapamme tehokkaiksi. Tunnemme hoivarakentamisen erityisvaatimukset lupamenettelystä sisustamiseen.

Katso referenssit