Päiväkoti Tuike - Iisalmi - Hoivatilat

Päiväkoti Tuike, Iisalmi

  • Asiakas: Päiväkoti Tuike
  • Tyyppi: Päiväkoti
  • Sijainti: Iisalmi
  • Hoitopaikkojen lukumäärä: 60 lasta ja päivittäin 12–15 omaishoidettavaa
  • Valmistumisvuosi: 2018

Sukupolvet kohtaavat saman katon alla

Tuija Tissari ja Minna Vainikainen halusivat uutta päiväkotia rakennuttaessaan tarjota iisalmelaisille jotain ihan uutta – luontevia kohtaamisia eri ikäisten ihmisten välille.

Tissari ja Vainikainen, äiti ja tytär, omaavat yhteensä vuosikymmenten kokemuksen varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen saralta. Heidän yrityksensä, Päiväkoti Tuike, on toiminut Iisalmessa vuodesta 2010. Kun vanha, huonokuntoinen päiväkotirakennus tuli tiensä päähän ja oli aika rakennuttaa uusi, kaksikko alkoi miettiä, mitä lisäpalveluja päiväkodin yhteydessä voisi tuottaa.

Idea omaishoidettavien päivähoidosta sai Iisalmen kaupungilta innostuneen vastaanoton. Tissarin ja Vainikaisen valittua yhteistyökumppanikseen Hoivatilat Oyj:n tapahtumat etenivät vauhdikkaasti. Museovirasto oli aluksi vanhan rakennuksen saneeraamisen kannalla, mutta lopulta päädyttiin uudisrakennukseen, joka sijaitsee nyt vanhan puretun rakennuksen tontilla.

— Arvostan suuresti Hoivatilojen ja heidän käyttämiensä arkkitehtien asiantuntemusta paitsi päiväkotirakentamisen osalta, myös tilanteessa Museoviraston kanssa, Vainikainen kiittää,
— Hoivatilojen yhteyshenkilöitten neuvotteluvalmiuden ja joustavuuden ansiosta asiat etenevät suunnitellusti.

Uusista tiloista iloa kaikille

Eri sukupolvien kohtaamisen tärkeys on päivän puheenaiheita. Suomessakin on toteutettu esimerkiksi ratkaisuja, joissa päiväkoti ja hoivakoti toimivat samassa pihapiirissä. Päiväkotilapsille ja omaishoidettaville tarkoitettua yhteiskiinteistöä ei Tuikkeen tapaan ole kuitenkaan aiemmin toteutettu.

— Haluamme ammentaa kaiken ammattitaitomme, jotta jokainen vauvasta vaariin voisi tuntea olonsa Tuikkeessa tervetulleeksi, ja jotta eri ikäpolvien kohtaamiset olisivat lämpimiä ja luontevia hetkiä arjen askareiden keskellä, Minna Vainikainen sanoo,
Omaishoitajat voivat puolestaan pitää lakisääteiset vapaapäivänsä tietäen, että heidän kotona hoidettavat omaisensa ovat hyvissä käsissä.

Uudessa päiväkoti Tuikkeessa tulee seikkailemaan enemmän lapsia kuin vanhassa, yhteensä 60. Tuike vastaa Iisalmen kaupungin terveiden päiväkotikiinteistöjen tarpeeseen ja samaan aikaan omaishoitajien toiveisiin parhaalla mahdollisella tavalla. Ainutlaatuisesta ideasta versonut hyvä parantaa iisalmelaisten elämänlaatua laaja-alaisesti.

Ota yhteyttä!

Juhana Saarni

Kiinteistöjohtaja, vuokralais­yhteydet, kiinteistö­hallinto ja -järjestelmät, kuntayhteydet 040 354 2662 etunimi.sukunimi@hoivatilat.fi

Kiinnostuitko Hoivatilojen päiväkodeista?

Jätä tietosi, olemme sinuun yhteydessä.

  • Tutustu rekisteriselosteeseen.

Hoivatilat - kasvun ratkaisija

1

Investointivapaa

Hoivatilojen toimintamalliin kuuluu valmiiden tilojen aktiivinen omistajuus. Koska Hoivatilat kantaa riskit kiinteistön investoinneista ja vastuun tilojen toimivuudesta, asiakkaan tilojen toteuttamiseen tarvittavat varat vapautuvat muuhun käyttöön.

Liiketoimintamalli

2

Avaimet käteen yhdellä sopimuksella

Tilojen tuottamisen lisäksi Hoivatilat vastaa kaikista rakentamiseen liittyvistä sopimus- ja lupaprosesseista. Hoivatilat huolehtii tontin vuokraamisesta tai ostamisesta, tilojen suunnittelusta ja toteutuksesta ja valmiiden kiinteistöjen aktiivisesta omistamisesta.

Elinkaarimalli

3

Kokenut hankkeiden toteuttaja

Olemme tehneet jo yli 150 hanketta yli 60 kuntaan. Kokemukset ovat hioneet toimintatapamme tehokkaiksi. Tunnemme hoivarakentamisen erityisvaatimukset lupamenettelystä sisustamiseen.

Katso referenssit