Lapset istuvan pihalla värikkään kankaan päällä ja katsovat kameran yli

Päiväkoti Tuike

Sukupolvet kohtaavat saman katon alla

Tuija Tissari ja Minna Vainikainen halusivat uutta päiväkotia rakennuttaessaan tarjota iisalmelaisille jotain ihan uutta – luontevia kohtaamisia eri ikäisten ihmisten välille.

Hoivatilat Päiväkoti Iisalmi

Päiväkoti Tuike

Asiakas Päiväkoti Tuike

Tyyppi Päiväkoti

Sijainti Iisalmi

Hoitopaikkojen määrä 60 lasta ja päivittäin 12–15 omaishoidettavaa

Valmistumisvuosi 2018

Tissari ja Vainikainen, äiti ja tytär, omaavat yhteensä vuosikymmenten kokemuksen varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen saralta. Heidän yrityksensä, Päiväkoti Tuike, on toiminut Iisalmessa vuodesta 2010. Kun vanha, huonokuntoinen päiväkotirakennus tuli tiensä päähän ja oli aika rakennuttaa uusi, kaksikko alkoi miettiä, mitä lisäpalveluja päiväkodin yhteydessä voisi tuottaa.

Idea omaishoidettavien päivähoidosta sai Iisalmen kaupungilta innostuneen vastaanoton. Tissarin ja Vainikaisen valittua yhteistyökumppanikseen Hoivatilat Oyj:n tapahtumat etenivät vauhdikkaasti. Museovirasto oli aluksi vanhan rakennuksen saneeraamisen kannalla, mutta lopulta päädyttiin uudisrakennukseen, joka sijaitsee nyt vanhan puretun rakennuksen tontilla.

— Arvostan suuresti Hoivatilojen ja heidän käyttämiensä arkkitehtien asiantuntemusta paitsi päiväkotirakentamisen osalta, myös tilanteessa Museoviraston kanssa, Vainikainen kiittää,
— Hoivatilojen yhteyshenkilöitten neuvotteluvalmiuden ja joustavuuden ansiosta asiat etenevät suunnitellusti.

Uusista tiloista iloa kaikille

Eri sukupolvien kohtaamisen tärkeys on päivän puheenaiheita. Suomessakin on toteutettu esimerkiksi ratkaisuja, joissa päiväkoti ja hoivakoti toimivat samassa pihapiirissä. Päiväkotilapsille ja omaishoidettaville tarkoitettua yhteiskiinteistöä ei Tuikkeen tapaan ole kuitenkaan aiemmin toteutettu.

— Haluamme ammentaa kaiken ammattitaitomme, jotta jokainen vauvasta vaariin voisi tuntea olonsa Tuikkeessa tervetulleeksi, ja jotta eri ikäpolvien kohtaamiset olisivat lämpimiä ja luontevia hetkiä arjen askareiden keskellä, Minna Vainikainen sanoo,
Omaishoitajat voivat puolestaan pitää lakisääteiset vapaapäivänsä tietäen, että heidän kotona hoidettavat omaisensa ovat hyvissä käsissä.

Uudessa päiväkoti Tuikkeessa tulee seikkailemaan enemmän lapsia kuin vanhassa, yhteensä 60. Tuike vastaa Iisalmen kaupungin terveiden päiväkotikiinteistöjen tarpeeseen ja samaan aikaan omaishoitajien toiveisiin parhaalla mahdollisella tavalla. Ainutlaatuisesta ideasta versonut hyvä parantaa iisalmelaisten elämänlaatua laaja-alaisesti.

Hoivatilat Päiväkoti Iisalmi
Hoivatilat Päiväkoti Iisalmi
Hoivatilat Päiväkoti Iisalmi
Hoivatilat Päiväkoti Iisalmi
Hoivatilat Päiväkoti Iisalmi
Hoivatilat Päiväkoti Iisalmi
Hoivatilat Päivähoito Iisalmi
Hoivatilat Päivähoito Iisalmi