Attendo - Pilke Päiväkodit - Palvelukortteli Lahti - Hoivatilat

Palvelukortteli, Lahti

  • Asiakas: Pilke Päiväkodit ja Attendo
  • Tyyppi: Palvelukortteli
  • Sijainti: Lahti
  • Hoitopaikkojen lukumäärä: 30 vanhuksille ja 70 lapsille
  • Valmistumisvuosi: 2015

Lapset ja vanhukset kohtaavat ainutlaatuisessa palvelukorttelissa

 Vanhusten hoivan ja lasten varhaiskasvatuksen yhdistävä palvelukortteli on Suomessa ensimmäinen yksityisten palveluntarjoajien selkeä kokonaisuus, jossa eri ikäryhmien palvelut nivoutuvat saumattomasti yhteen. Päivä- ja hoivakoti sijoittuvat ratkaisussa omiin rakennuksiinsa, mutta piha on osittain yhteinen. Korttelikokonaisuus on suunniteltu niin, että se tehostaa muun muassa kiinteistö-, ruokahuolto- ja siivouspalveluiden käyttöä.

Palvelukortteli sijaitsee Lahdessa. Hoivapalveluista vastaa Mikeva (nyk. Attendo) ja varhaiskasvatuksesta Pilke Päiväkodit. Tapaseura ry on myöntänyt näille toimijoille Vuoden Tapateko palkinnon palvelukorttelin ikäihmisiä ja lapsia arvostavasta hankkeesta.

Iloa lapsista, tukea vanhuksista

– Lahdessa ikäihmisten palvelujen painopistettä siirretään kotona asumisen tukemiseen ja palveluasumiseen, jossa tavoitteena on tukea aktiivista elämää. Tämä ratkaisu antaa siihen loistavat mahdollisuudet, Lahden kaupungin vanhusten palvelujen ja kuntoutuksen johtaja Ismo Rautiainen toteaa.

– Paljon on keskusteltu siitä, kuinka välimatkojen takia lapsilta puuttuvat kontaktit ikäihmisiin ja vastaavasti vanhuksilta yhteys lapsiperheisiin, korttelin hoivakodin palvelut toteuttavan Mikeva Oy:n toimitusjohtaja Petri Pitkäranta kertoo.

Lahdessa päivä- ja hoivakodin toimintaan on suunniteltu runsaasti yksiköiden rajat ylittävää tekemistä. Korttelin palveluntarjoajat uskovat, että korttelissa voidaan luoda kokonaan uusia toimintamalleja.
– Voimme luoda toimintaa, joka tuo iloa ja lämpöä niin lasten kuin vanhustenkin arkeen, korttelin varhaiskasvatuspalveluista vastaavan Pilke Päiväkodit Oy:n toimitusjohtaja Minna Martikainen iloitsee.

Palvelukorttelin suunnittelun rajana vain mielikuvitus

Hoivatilojen palvelukorttelin modulaarinen rakenne on helposti muokattavissa. Koska eri palvelut sijoittuvat omiin rakennuksiinsa, kortteli voidaan myös koostaa täysin asiakkaiden ideoiden mukaan.
– Palvelukortteleiden suunnitelmia on pöydillä jo useampia. Yhden kohteen osalta olemme käyneet keskustelua muun muassa varhaiskasvatuksen, seniorikerrostalon, terveyspalvelujen toimipisteen ja lähikaupan muodostamasta kokonaisuudesta, Hoivatilojen toimitusjohtaja Jussi Karjula väläyttää.

Palvelukorttelin koostamisessa Hoivatilojen kanssa rajana onkin oikeastaan vain asiakkaan mielikuvitus. Ja tietysti korttelin lähialueen palveluiden tarve.

Ota yhteyttä!

Riku Patokoski

Varatoimitusjohtaja, aluehankkeiden kehitys, palvelukorttelit ja maanhankinta 040 510 5475 etunimi.sukunimi@hoivatilat.fi

Kiinnostuitko Hoivatilojen palvelukorttelista?

Jätä tietosi, niin olemme sinuun yhteyksissä

  • Tutustu rekisteriselosteeseen.

Hoivatilat - kasvun ratkaisija

1

Investointivapaa

Hoivatilojen toimintamalliin kuuluu valmiiden tilojen aktiivinen omistajuus. Koska Hoivatilat kantaa riskit kiinteistön investoinneista ja vastuun tilojen toimivuudesta, asiakkaan tilojen toteuttamiseen tarvittavat varat vapautuvat muuhun käyttöön.

Liiketoimintamalli

2

Tilat palveluna -vuokramalli

Hoivatilat huolehtii kaikista rakentamiseen liittyvistä asioista, kohteen käytettävyydestä sekä sovituista ylläpitopalveluista koko vuokra-ajan. Asiakas saa aina yhden kiinteän vuokrahinnan, joka sisältää valitut palvelut.

Tilat palveluna

3

Kokenut hankkeiden toteuttaja

Olemme tehneet jo yli 200 hanketta yli 60 kuntaan. Kokemukset ovat hioneet toimintatapamme tehokkaiksi. Tunnemme hoivarakentamisen erityisvaatimukset lupamenettelystä sisustamiseen.

Katso referenssit