Attendo - Touhula - Palvelukortteli Vuoripirtti Espoo - Hoivatilat

Palvelukortteli Vuoripirtti, Espoo

  • Asiakas: Touhula Varhaiskasvatus Oy ja Attendo
  • Tyyppi: Palvelukortteli Vuoripirtti
  • Sijainti: Espoo
  • Hoitopaikkojen lukumäärä: 35 vanhukselle ja 60 lapselle
  • Valmistumisvuosi: 2016

Lapset ja seniorit viihtyvät yhteisissä tiloissa ja pihapiirissä

Espoon Tillinmäkeen toteutettu hoivakiinteistö Vuoripirtti nivoo yhteen lasten ja vanhusten palvelut. Se antaa aivan uudenlaisia mahdollisuuksia yhdessä toimimiselle.

Vuoripirtissä yhdistyvät lasten varhaiskasvatus, eli päiväkoti, ja vanhusten hoivapalveluja tarjoava tehostettuun palveluasumiseen soveltuva hoivakoti. Varhaiskasvatusta kiinteistössä tarjoaa Touhula VekaraVuori ja ikäihmisten hoivasta vastaa Attendo Vuoripirtti.
– Kun on kyse lasten ja senioreiden välisen vuorovaikutuksen lisäämisestä, voi rehellisesti sanoa, että siinä molemmat ikäryhmät voittavat, Espoon suomenkielisen varhaiskasvatuksen johtaja Titta Tossavainen tiivistää Vuoripirtin kiinteistön hyödyt.

Tehokasta tontin käyttöä ympäristöön sulautuen

Espoolla on jo vuosikymmenien kokemus sekä yksityisen varhaiskasvatuksen hyödyntämisestä että erilaisten palveluiden niputtamisesta.
– Vuoripirtin kaltaista yhdistelmää meillä ei vielä entuudestaan ole, Tossavainen toteaa tyytyväisenä.

Koska pelkkä päiväkoti olisi täyttänyt tiivistyvällä alueella tontin rakennusoikeuden vain osittain Hoivatilat selvitti, mitä muita palveluita alueella tarvittaisiin. Siten päiväkodin pariksi Vuoripirttiin valikoitui tehostettuun palveluasumiseen soveltuva hoivakoti.

Kokonaisuus on alueen asuntokantaa ja sen ulkonäköä kunnioittaen kaksikerroksinen, osittain tiiliverhoiltu. Rakennuksen suunnittelussa on ympäröivän asuntokannan lisäksi huomioitu oivaltavasti tontin kaareva muoto sekä piha-alueiden leikkeihin ja ulkoiluun houkuttelevat avokalliot.

Sujuvaa yhteiseloa 

– Olemme toteuttaneet jo useita hankkeita yhteistyössä Hoivatilojen kanssa. Kuten aikaisemmatkin projektit, myös Vuoripirtin hoivakoti toteutettiin sujuvasti ja olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Yhteistyö samassa rakennuksessa toimivan päiväkodin kanssa on lähtenyt mukavasti käyntiin,  Attendon hoivapalveluiden aluejohtaja Simo Saaranen toteaa.
– Siitä on todella suuri hyöty, että olemme saman katon alla. Yhteisistä tuokioista voidaan sopia spontaanisti ja lyhyelläkin varoitusajalla. Tähän mennessä lapset ovat käyneet meillä laulamassa ja vanhukset taas lasten puolella leipomassa. Nyt on suunnitteilla yhteisiä pääsiäisaskarteluja. Pelkästään lasten olemassaolo ilahduttaa vanhuksia. Meillä on täällä suuret lattiaan asti ulottuvat ikkunat ja monet vanhuksista tykkäävät vain seurailla lasten touhuja leikkipihalla. Näinkin pieni asia tuo vanhusten päiviin suurta iloa, hoivakodin johtaja Heidi Boman kertoo.

Ota yhteyttä!

Jussi Karjula

Toimitusjohtaja 040 773 4054 etunimi.sukunimi@hoivatilat.fi

Kiinnostuitko Hoivatilojen palvelukorttelista?

Jätä tietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.

  • Tutustu rekisteriselosteeseen.

Hoivatilat - kasvun ratkaisija

1

Investointivapaa

Hoivatilojen toimintamalliin kuuluu valmiiden tilojen aktiivinen omistajuus. Koska Hoivatilat kantaa riskit kiinteistön investoinneista ja vastuun tilojen toimivuudesta, asiakkaan tilojen toteuttamiseen tarvittavat varat vapautuvat muuhun käyttöön.

Liiketoimintamalli

2

Tilat palveluna -vuokramalli

Hoivatilat huolehtii kaikista rakentamiseen liittyvistä asioista, kohteen käytettävyydestä sekä sovituista ylläpitopalveluista koko vuokra-ajan. Asiakas saa aina yhden kiinteän vuokrahinnan, joka sisältää valitut palvelut.

Tilat palveluna

3

Kokenut hankkeiden toteuttaja

Olemme tehneet jo yli 200 hanketta yli 60 kuntaan. Kokemukset ovat hioneet toimintatapamme tehokkaiksi. Tunnemme hoivarakentamisen erityisvaatimukset lupamenettelystä sisustamiseen.

Katso referenssit