Uutiset | 3.12.2021

Tampereen Härmälänrantaan lisää palveluita – Skanska on myynyt vanhan lentokonetehtaan pääkonttorin Hoivatiloille

Skanska on myynyt omistuksessaan olleen Härmälänrannassa sijaitsevan Valmetin vanhan lentokonetehtaan pääkonttorirakennuksen Hoivatiloille. Palveluyhtiö Hoivatilat toteuttaa historialliseen kiinteistöön monimuotoista asumista ja kasvavaa aluetta palvelevan päiväkodin.

Vanhan lentokonetehtaan alue on vuosien aikana muuttunut viihtyisäksi ja halutuksi Härmälänrannan asuinalueeksi. Luonnonläheisen Härmälänrannan hyvät liikenneyhteydet ja palveluiden läheisyys tarjoavat helppoa, ekologisempaa kaupunkiasumista. Alueelle on noussut monipuolisesti palveluita, kuten päiväkoti ja vanhalle ilmailuvarikolle sijoittuva ruokakauppa ja kortteliravintola.

Nyt Skanska on myynyt alueella sijaitsevan, vuosien 1936–1961 aikana rakennetun vanhan lentokonetehtaan pääkonttorirakennuksen Hoivatiloille. Hoivatilat rakennuttaa osoitteessa Sisunaukio 1 sijaitsevaan kiinteistöön monimuotoista palveluasumista ja päiväkodin. Rakennustyöt on jo aloitettu.

”On erittäin hienoa, että rakennushistoriallisesti arvokas, suojeltu rakennus löytää Hoivatilojen osaavissa käsissä uuden elämän. Kiinteistökaupan myötä Härmälänranta vahvistuu palvelemaan yhä laajemmin eri elämäntilanteissa olevia asukkaitaan”, toteaa tulosyksikön johtaja Toni Tuomola Skanskalta.

”Hoivatilat ja Skanska jakavat yhteisen tavoitteen rakentaa parempaa yhteiskuntaa. Voin ilolla todeta, että olemme kaupan myötä löytäneet kumppaneina hyvän ratkaisun tämän tavoitteen edistämiseksi”, sanoo Hoivatilojen hankekehityspäällikkö Olli Haapio.

”Alueen keskuskorttelissa sijaitseva näyttävä rakennus viimeistelee valmistuvaa urbaania kaupunginosaa ja on tärkeä osa lentokonetehtaan 85 vuotta sitten alkanutta historiaa. Meille on suuri kunnia voida säilyttää pala suomalaista teollisuushistoriaa ja tuoda tilat kaupunkilaisten käyttöön”, Haapio jatkaa.

Vuonna 2008 perustettu Hoivatilat on päivä- ja hoivakotikiinteistöjen sekä palvelukortteleiden ja koulujen tuottaja ja omistaja. Hoivatilat toteuttaa vuokrattavia tiloja sekä kunnille että yksityisille palveluntuottajille Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiö on tehnyt yhteistyötä jo noin 70 kunnan kanssa ja käynnistänyt yli 250 kiinteistöhanketta eri puolille Suomea ja Ruotsia. Hoivatilat on osa belgialaista pörssilistattua Aedifica SA -konsernia.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Toni Tuomola, puh. 040 754 3045, toni.tuomola[at]skanska.fi

Hoivatilat Oyj, hankekehityspäällikkö Olli Haapio, puh. 040 727 4555, olli.haapio[at]hoivatilat.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2020 lopussa 2 177 henkilöä Suomessa.

Edellinen Seuraava