Uutiset | 22.5.2020

Hoivatilat toteuttaa päiväkodin vuokramallilla Oulun kaupungille

Hoivatilat Oyj on valittu Oulun Hintan päiväkotihankkeen toteuttajaksi. Päiväkotirakennuksen hankinta piha-alueineen toteutetaan vuokrahankintana. Kilpailutukseen kuului hankkeen arkkitehtisuunnittelu, rakennuttaminen ja vuokrahinnoittelu. Tarjouksia arvioitiin sekä laatu- että hintaperustein.  

”Julkisen sektorin taloustilanne on tukala ja yhä useammat kunnat ja kaupungit laativat strategisia linjauksia vuokratilojen hyödyntämisestä omassa toiminnassaan. Vuokramallin hyödyntämisen taustalla vaikuttavat paitsi taloudelliset perusteet, myös moderni ja tehokas tapa toteuttaa kiinteistöhankkeita. Kaikkea ei tarvitse tehdä eikä omistaa itse, koska markkinoilta löytyy toimintaan erikoistuneita palveluntarjoajia. Investointivapaa vuokramalli on yksi käytössä olevista työkaluista, jota kuntajohto hyödyntää isojen investointipaineiden keskellä, kertoo Hoivatilojen asiakkuusjohtaja Jussi Vikman. 

Hintan uusi päiväkotirakennus on 8-ryhmäinen, joista kaksi ryhmää toimii ympärivuorokautisen aukiolon periaatteella. Päiväkotiin tulee yhteensä noin 150 hoitopaikkaajoilla vastataan alueen kasvavaan palvelutarpeeseen. Päiväkotirakennuksen koko on noin 2000 m2. Vuokrasopimus on kestoltaan 25 vuotta ja kokonaisarvoltaan noin 11 miljoonaa euroa. 

”Olen erittäin iloinen, että pääsemme toteuttamaan Oulun kaupungille Hintan päiväkotihanketta. Meillä on erittäin hyvät kokemukset yhteistyöstä kaupungin kanssa, mikä tarjoaa erinomaisen lähtötilanteen tälle hankkeelle. Vuokramallin kiinnostus on viime vuosina kasvanut julkisella sektorilla. Myös palveluntarjoajia löytyy laajasti, kuten nähtiin tässäkin kilpailutuksessa. Mukaan ilmoittautui yhdeksän tarjoajaatoteaa Jussi Vikman. 

Hintan uusi päiväkotirakennus toteutetaan nykyisen päiväkodin tontille. Vanhat rakennukset puretaan vuokranantajan toimesta. Vuokrasopimukseen sisältyvät myös kiinteistön ylläpito sekä puhtauspalvelut. Tavoitteena on käynnistää päiväkodin toiminta tammikuussa 2022. 

Edellinen Seuraava